Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

συνεντευξη του χαρη παμπουκη στην καθημερινη


Για την Cosco

Ανάλογη είναι η προσέγγισή του και στο ζήτημα του Πειραιά: «Η συμφωνία έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος της εφαρμογής της συμφωνίας, είτε manu militari (διά της βίας) είτε δίνοντας την ευκαιρία στις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφασίσουν τη λύση. Επιλέγουμε τη δεύτερη προσέγγιση, όμως η λύση πρέπει να βρεθεί εντός συγκεκριμένων ορίων: της τήρησης της συμφωνίας και της τήρησης του νόμου. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που πρέπει να έχουμε υπ' όψιν: Η Κίνα είναι μια πάρα πολύ σημαντική χώρα».

Τον ρωτώ αν υπήρξε, πράγματι, εκ των δικηγόρων της Cosco, όπως καταγγέλλεται μέσω δημοσιευμάτων. «Συναντήθηκα δύο φορές μαζί τους, με σκοπό να υπάρξει συνεργασία. Για πολλούς λόγους, δεν προχώρησε η συνεργασία. Δεν πήρε ποτέ τη μορφή εντολής. Δεν έχω εκπροσωπήσει, λοιπόν, ποτέ την Cosco και δεν έχω πάρει ένα ευρώ από αυτήν. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ήμουν δικηγόρος της, τι το μεμπτόν; Είμαι καθηγητής της Νομικής και υπήρξα γνωστός δικηγόρος. Σημαίνει αυτό ότι επειδή κάποτε είχα κάποιον πελάτη, μου δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων; Ποτέ των ποτών! Προέρχομαι από την κοινωνία και έχω σκοπό να ξαναγυρίσω εκεί, στο πανεπιστήμιο και στο γραφείο μου, όμως στο διάστημα που ασκώ δημόσια εξουσία, μόνο κριτήριο είναι το δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα εκφράζουν μια διάθεση εκβιασμών διά του Τύπου. Θέλω να είμαι σαφής ότι ούτε υπέκυψα ούτε θα υποκύψω ποτέ σε παρόμοιους εκβιασμούς. Εξωτερικά, η αυτονομία της ζωής μου περιορίζεται από τη στιγμή που εμπλέκομαι στην πολιτική. Διατηρώ, όμως, την εσωτερική αυτονομία μου και αυτό ήταν προϋπόθεση για να δεχθώ τον ρόλο. Θέλω να μετάσχω σε ένα σχέδιο μεταρρύθμισης και αλλαγής, και θα το κάνω επειδή έχει πλάκα, με την έννοια ότι εγώ πίστεψα σ' αυτή την ιστορία! Το κίνητρό μου -αν θέλετε να το πω ωφελιμιστικά, η ηδονή στην οποία αποβλέπω- είναι το να έχω συμμετάσχει σε μια μεταβολή. Να έχω μπει σ' ένα τρένο που κινείται, όχι σ' ένα στάσιμο τρένο. Κακά τα ψέματα, αυτή η ευκαιρία δεν παρέχεται σε όλους. Αν την απαρνηθείς γίνεσαι ιδιώτης, με την αρχαιοελληνική έννοια. Η απώτερη ηδονή είναι η περιπέτεια του πώς οι ιδέες και η σκέψη μετουσιώνονται σε κοινωνική πράξη. Ηδονή κάπως αφηρημένη, αλλά για ορισμένους -πιστέψτε με- απολύτως πραγματική». Τον πιστεύω. Ταυτοχρόνως, όμως, σκέπτομαι και την πεζή πλευρά της εξουσίας, διότι μας τελειώνουν τα τσιγάρα και υποχρεώνεται να υποβάλει στον ευγενέστατο φρουρό του την παράκληση να πεταχτεί στο περίπτερο να μας προμηθεύσει. Προσέχω ότι απολαμβάνει κάθε τσιγάρο, όπως ο μαθητής που καπνίζει στα κρυφά. (Με τις συνθήκες που επικρατούν στο Μαξίμου, τον κατανοώ...)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

19 σχόλια:

vagelis είπε...

Λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του το απόγευμα στη σκάλα Καλιρράχης Θάσου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος εργάτης συνεθλίβη μεταξύ φορτηγού και γερανού κατά τη διάρκεια εργασιών στην χερσαία ζώνη του μικρού λιμανιού
Οι οδηγοί των δύο οχημάτων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Λιμεναρχείο Πρίνου.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ...
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΥΣΙΚΑ...ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

ΚΑΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ...ΤΟΣΟ Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

ΠΡΕΖΑ TV

Ανώνυμος είπε...

NEKΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΙΝΑ !!!!!!!!!
Αυτοί οι βρωμιάρηδες Κινέζοι όχι μόνο εκμεταλλεύονται τα ζώα όσο κι όπως ζούνε αλλά εκμεταλλεύονται και τα νεκρά οι ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ !!!!!!! Κι όχι μόνο αυτό, τα εξάγουν κιόλας ! Τα συλλέγουν νεκρά , τα περνάνε από διαδικασία χειρονακτικού καθαρισμού και χρωματισμού με χημικά κι έπειτα τα στέλνουν σε μας να τα μαγειρέψουμε και να τα καταναλώσουμε....... Θυμάστε το παιδικό γάλα με τις ουσίες δηλητήριο; Θυμάστε το ζυμάρι με τις επίσης καρκινογόνες ουσίες; Ε, τώρα ρίξτε μια ματιά για να θυμάστε και τα νεκρά κοτόπουλα..... :
http://andronianoi.ucoz.com/themata/kotopoulastinkina.pdf

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=24&t=166910

Ανώνυμος είπε...

Ποσο αλαζωνας μπορει να ειναι ενας ανθρωπος που επαναλαμβανει την λεξη ευχαριστησηΑντι δηλαδη να διαισθανεται την σοβαροτητα των προβληματων αντιθετα αυτος ευχαριστιεται με την επιλυση τους.
Ποιος τελικα κοροιδευει ποιον σε αυτον το τοπο με τις αρλουμπες που διαβαζουμε.
Παντως ο κυριος ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ μπορει να ανατρεξει στις θεσεις του σημερινου πρωθυπουργου για την παραχωρηση του μεγαλυτερου λιμανιου της χωρας στους κινεζους και μετα να μας διευκρηνησει αν αυτα που ειπε στην καθημερινη ειναι προσωπικες αποψεις του.
Αν ομως απηχει τις αποψεις του κυριου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τοτε η ανακολουθια λογων και πραξεων ακολουθει το πολιτικο βιο της χωρας.
ΟΤΙ ηταν ο κυριος ΜΠΑΜΠΟΥΚΗΣ νομικος συμβουλος της κοσκο ελλας για μεγαλο διαστημα και μαλιστα εμμισθος ειναι περα για περα αληθεια και δεν καταλαβαινω την προσπαθεια που κανει ο υπουργος να
αποποιηθει αυτης της σχεσης που στο κατω κατω της γραφης δεν ειναι παρανομη.

Ανώνυμος είπε...

βελονα στα αχυρα ψαχνετε

vagelis είπε...

Δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους αλλα στους φοβερούς φίλους του blog....
Τελικά τι θέλετε?
Δεν δουλεύουμε, γιατί δεν δουλεύετε ?
Δουλεύουμε, παίρνετε πολλά.....
E ναι θα πάρουμε λεφτά για τις υπερωρίες μας και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες που δουλεύουμε, σε όλους τους εργαζομενους δεν γίνετε αυτό?
Εγώ προσωπικά μετά από την λήξη τις αποχης σαββατοκύριακου , αργιών και υπερωριών δεν ξαναδούλεψα, στο διάστημα της αποχης είδα τι έχει αξια.
Να ζω σαν άνθρωπος και όχι να ζω για την δουλειά.
Να κάτσω σπίτι μου το Σαββατοκύριακο και στις αργίες να δω τα παιδιά μου που ξαφνικά ανακάλυψα ότι μεγαλώσανε, να μιλήσω μαζί τους, να παίξω,να τα αγκαλιάσω,να κάνω πράγματα για την οικογένεια, να δω τους φίλους μου να διασκεδάσω...
Ξέρετε πόσες φορες (όχι μονο εγώ όλοι οι συνάδελφοι) σηκωθήκαμε από το τραπέζι σε γιορτή για να πάμε για δουλειά, ποσα βραδια κοιμηθήκαμε σπίτι μας? (όχι ότι κοιμόμαστε αλλου, αυτό καλο θα ήταν)
Όταν εσείς την Κυριακή του Πάσχα καθόσαστε οικογενειακά και τρώγατε κάποιοι από εμάς βρισκόταν στον επιβατικό σταθμό και δούλευαν, δεν μπορεί να σταματήσει ο επιβατικός σταθμός βλέπετε.
Όταν εσείς κάνετε Χριστούγεννα με τις οικογένειες σας εμείς είμαστε στον ντόκο μαζί με τον συνάδελφο που πολλές φορες μας γλύτωσε από κάποιο ατύχημα
Ατύχημα γιατί?
Γιατί δουλεύουμε σαν τα ζώα χωρίς ασφάλεια χωρίς τίποτα ο ένας προσέχει τον άλλο, αν τηρήσουμε κανόνες ασφαλειας πως θα εξυπηρετηθεί ο πελάτης?
Πάνω από όλα ο πελάτης βλέπετε, και μετά εμείς...
Εσείς που ξέρετε τα πολλά έχετε δει ποτε container ?
Είναι ένα σιδερένιο κουτί από την πάνω του πλευρά συνήθως έχει λάδια, νερό και πρέπει να ανεβώ (φυσικά πουθενά δεμένος έτσι στον αέρα,το γέλιο είναι ότι μας επιβάλουν το κράνος λες και αν γλιστρήσω και πέσω από εκεί το κράνος θα με σώσει) εκεί σε ύψος 25, 30 μετρα και να πάω όρθιος στην άκρη του για να το λύσω με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, είναι και κάποια αλλα με μουσαμά, σάπιο, γεμάτο νερό και ότι άλλο φανταστείτε πάνω του και σε αυτά πρέπει να πάω στην άκρη για να λυθούν, είναι και τα αλλα που λείπει ο μουσαμάς εκεί πετάς να πας να το λύσεις
Οι λιμενεργάτες παγκόσμιος είναι οι πιο καλοπληρωμένοι εργάτες, εδώ γιατί να αλλάξει?
Πολλές υπερωρίες και αργίες ανεβάζουν το εισόδημα
Δεν φταίμε εμείς για αυτό, από τότε που άνοιξε η δουλειά και μείναμε λίγοι λόγο συνταξιοδότησης συναδέλφων ζητάγαμε να γίνουν προσλήψεις.
Δεν έκαναν , φταίμε εμείς και γι αυτό?
Όταν η διοίκηση (οποιαδήποτε )μας ζήταγε να δουλεύουμε αργίες και υπερωρίες και πολλές φορες μας υποχρέωνε (βλέπε 2004 λόγο Ολυμπιακών ούτε άδεια μας άφησε να πάρουμε την επίμαχη περίοδο).
Εμείς φταίμε πάλι?
Αντί να φωνάζουμε εμείς που διορίζονται άτομα με μισθούς 8000 και πάνω χωρίς να κάνουν τίποτα (δεν πληρώνονται από εσάς ούτε από κανένα Έλληνα φορολογούμενο το έχουμε ξαναπεί ο ΟΛΠ είναι αυτόνομος όλοι πληρωνόμαστε από τα έσοδα του) από εμάς πληρώνονται από τα σπασμένα πόδια μας χερια μας κεφαλια μας
Φυσικά γι αυτούς ούτε λέξη....
Συμπέρασμα: ‘Η είστε βαλτοί η είσαστε χαζοί
Και φυσικά τα ΜΜΕ καθώς και πολλά blog
Ασχοληθείτε αν πρέπει να δοθεί ένα κομμάτι του ΟΛΠ στην COSCO και όχι με εμάς ποσα παίρνουμε τι και πως, όσα παίρνουμε τα αξίζουμε και λίγα παίρνουμε, αναλώνεστε σε αυτά και χάνεται την ουσία.
Τα περί COSCO έχω πει πολλές φορες το σκεπτικό μου δεν θα αναλωθώ σε αυτό ο καθένας έχει τις απόψεις του.....
Y.Γ Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον k. Δημήτρη Κοντογιάννη δημοσιογράφο τις καθημερινής (του έστειλα το εκκαθαριστικό μου) που ήταν ο μοναδικός που απάντησε σε email μου για το άρθρο του που μας αποκαλούσε golden boys λέγοντας ότι θα κάνει αναφορά.
Το έστειλα και σε blog (2) αλλα καμια αναφορά γι αυτούς τους ελεύθερους δημοσιογράφους συνεχίζουμε να είμαστε golden boys (και φυσικά σταμάτησα να τα διαβάζω)
Sorry για το μεγάλο σχόλιο!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω για manu militari το βλεπω να πηγαινει το πραμα αμα πατε παλι για απεργια.
1,5 μυριο ευρω την ημερα ρητρα δεν ειναι διατεθειμενος να πληρωσει κανεις ελληνας φορολογουμενος. αρκετα πληρωνουμε.
την κοινη γνωμη την εχετε εναντιον σας γιαυτο παιδακια αφηστε το καλυτερα και τα ξαναλεμε μετα απο 35 χρονια που θα ληγει η συμβαση.
αντε γεια σας.

vagelis είπε...

Στο καλο και να μην μας γραφεις...
Καλο ταξιδι
Πολλα φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Ας δημοσίευε καμία εφημερίδα ή blog τις θέσεις τους, ας έβγαζε κανένα κανάλι αυτά που έγραψε ο vagelis πιο πάνω, ας μάθαινε ο κόσμος τις σχέσεις Cosco, μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων κλπ, και θα σου έλεγα εγώ με ποιόν θα ήταν η κοινή γνώμη ..

Αλλά σιγά μην τους παίξει κανάλι ή εφημερίδα, αφού όλα ανήκουν σε εφοπλιστές ή μεγαλοεργολάβους.

Εσείς μασάτε όμως το κουτόχορτο που εντέχνως σας ταίζουν χρόνια, ειρωνεύεστε κιόλας και πουλάτε μούρη. Ούστ.

Ανώνυμος είπε...

δικαια η' αδικη η συμβαση, μαστορα οτι και να λες οι τζιφρες πεσανε. τωρα ειναι αργα.γυριστε στις δουλειες σας και καντε κανα μεροκαματο!η ζωη συνεχιζεται.

Ανώνυμος είπε...

μαστορα μου στην δουλεια ειμαστε και σε πληροφορω οτι οι κινεζοι μας εχουν φερει τοση δουλεια που παρακαλανε για υπερεργασια ολες τις μερες τις εβδομαδας.
Μονο που τα παραπονα σου για τα εισοδηματα μας μην τα κανεις σε παρακαλω στο δυαδικτιο να τα απεφθεινεις κατευθειαν στην κοσκο.

Ανώνυμος είπε...

εμενα δεν με νοιαζει τι εισοδημα εχεις ουτε εσυ ουτε κανεις αλλος απο τους λιμενργατες, μακαρι να βγαζεις πολλα και να περνας καλα, εμενα το λιμανι με ενδιαφερει να μενει ανοιχτο για να δουλευουμε και οι απεξω.
τα υπολοιπα που λενε οι δημοσιογραφοι αν θελετε να πατε να τους κανετε αγωγες για συκοφαντική δυσφήμηση.

vagelis είπε...

εμενα το λιμανι με ενδιαφερει να μενει ανοιχτο για να δουλευουμε και οι απεξω.

φίλε μου αυτό είναι το προβλημά μας, το εμενα , δεν ξερω τι δουλιά κάνεις,και πως σε επιρεάζει μια απεργία μας, κατσε άκουσε μας και κρατας οτι θέλεις, δεν είναι υποχρεωτικό να σε πείσουμε.
Αλλά ολη αυτή η επίθεση και μάλιστα οργανωμένη γιατι?
Σκεψου και το συζητάμε αν θέλεις

Ανώνυμος είπε...

παιζονται συμφεροντα, χαιρω πολυ.
ρε φιλε, εξαγωγες κανουμε, ολα πισω εχουν παει στην δουλεια μας.
αλλη μια απεργια σας και θα μας γονατισει.
ουτε θελω να με πεισεις το γιατι κανετε απεργια.δικαιωμα σου, αλλα καποια στιγμη και τα δικαιωματα τελειωνουν.δεν μπορεις να κρατας σε ομηρια χιλιαδες εταιρειες, οταν εισαι ενας και οι αλλοι χιλιοι , παυει αυτοματως το δικαιωμα του ενος και παει αναγκαστικα με τους χιλιους. τελεια και παυλα. και εγω ηθελα να παω με την παμελα αντερνσον αλλα δεν μου εκατσε!τι θες δηλαδη? να γινει αυτο που λεει ο παμπουκης? manu militari? θα τρομαζε και η ΠΑΜΕΛΑ!!!

vagelis είπε...

Το κράτος κρατάει όμηρους συμβασιούχους, οι τράπεζες επιχηρήσεις και οικογένειες, ξεπουλιέτε ο δημόσιος πλούτος, κανενας δεν λεει κουβέντα, το μονο που εχουν ειναι οτι μας εχουν κοιμίσει, manu military μεταξι μας έχουμε, ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου, μήπως έτσι είναι καλύτερα?
Φαντάσου τον λαο ενωμένο τη δύναμη θα είχε....

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα πλεον ειναι ουτοπιες.
κοιταξτε τις οικογενειες σας και μην περιμενετε απο κανεναν τιποτα. παμε να φορτωσουμε και καμια νταλικα τωρα.

oceanos είπε...

Θα λέει ο Νι Μου στον κουστουμάτο:

Πόσα δίνεις στον μπαρμπα Γιώργο για να σου φέρει το κουτί στην αποθήκη σου; 500; Θα στο φέρνω με 300.
Πόσες άδειες για νταλίκες θα έχει ο κιτρινιάρης;
Πολλέςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς.

Άντε γειά.

oceanos είπε...

Για να μην το ξεχάσω η λαδιά που πήγανε να κάνουν στο σημερινό ΔΣ του ΟΛΠ δεν τους βγήκε.
Την πάτησες κυρ Νίκο.

vagelis είπε...

Λες λαδιά, για πες και σε μας που δεν ξέρουμε τιποτα?
Ασε έχασε και ο Ολυμπιακος, χαλια γιναμε...

oceanos είπε...

Ο/Η vagelis είπε...

Λες λαδιά, για πες και σε μας που δεν ξέρουμε τιποτα?
Ασε έχασε και ο Ολυμπιακος, χαλια γιναμε...

27 Οκτώβριος 2009 6:59 μμ

Μαθαίνω λεπτομέρειες και λέω.