Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ


Της Άννη Καρολίδου
για τη Ναυτεμπορική
Αναδημοσίευση



Ο,τι και να γίνει, τα λιμάνια της Ελλάδας θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και το 51% θα παραμείνει στο Δημόσιο», διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα , Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο κ. Ανωμερίτης προανήγγειλε, ενδεχόμενα και εντός του μηνός, ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό για την οργάνωση του σχήματος του νέου λιμενικού συστήματος της χώρας, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες, ενώ δεν σχολίασε τις φήμες που έχουν διαρρεύσει περί αντιδράσεων των μικρότερων λιμανιών για ένταξή τους κάτω από δύο holding, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Στο θέμα παρενέβη και το «έκλεισε» ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης για να τονίσει ότι οι πλειοψηφούντες εταίροι που συμμετέχουν στους 12 Οργανισμούς, είναι ο εξής ένας, το Δημόσιο. Οπότε, πριν υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση στους 12 λιμενικούς οργανισμούς, θα πρέπει να έχει εκφρασθεί η θέση της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη συνεδρίαση της ΕΛΙΜΕ, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ίδρυση Ινστιτούτου Κατάρτισης Ναυτιλίας, Λιμένων και Συνδυασμένων Μεταφορών, με το διακριτικό τίτλο «Εξάντας» και έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Σε μία συνεδρίαση που έγινε σε κλίμα καλών σχέσεων και προσέγγισης μεταξύ μελών της ΕΛΙΜΕ και εργαζομένων και στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ, αποφασίσθηκε το Ινστιτούτο με πιστοποιημένα παραρτήματα να έχει πανελλαδική δράση και διττό σκοπό, αφενός την κατοχύρωση των θέσεων των εργαζομένων στα λιμάνια κι αφετέρου την εξέλιξη των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη λιμενική βιομηχανία. Το καταστατικό του Ινστιτούτου θα υπογραφεί πιθανώς εντός του μηνός.
Ο πρόεδρος της ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης.

Η ΕΛΙΜΕ επίσης αποφάσισε: Nα εγγραφεί μέλος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Nα ξαναγίνει η Ένωση μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων, της ESPO. Nα αξιοποιήσει το πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης για e- porting. Nα γίνει προσπάθεια, ώστε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας να αποκτήσουν περιβαλλοντική πιστοποίηση και να γίνουν Eco Ports, όπως ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της ΕΛΙΜΕ

Στην Ενωση Λιμένων Ελλάδος συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των 12 εθνικών λιμένων της χώρας που έχουν τη μορφή της Α.Ε. Ειδικότερα πρόκειται για τα λιμάνια: Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ελευσίνας και Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. είναι εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Αποτελέσματα για τη χρήση του 2009

Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. ζημιές 118.924 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. ζημιές 360.000 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. κέρδη μετά φόρων 166.662 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. κέρδη μετά φόρων 482.877 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. κέρδη μετά φόρων 158.217 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε. ζημιές 598.000 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. κέρδη μετά φόρων 458.594 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. κέρδη προ φόρων 365.133 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Πάτρας Α.Ε. κέρδη μετά φόρων 802.035 ευρώ

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. κέρδη προ φόρων 839.441 ευρώ

6ος προβλήτας

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αγγελούδης τόνισε σχετικά με το έργο επέκτασης του 6ου προβλήτα, ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή της απαιτούμενης ΚΥΑ δεν οφείλεται, σε καμία περίπτωση, σε «απροθυμία» μελών της κυβέρνησης να υπογράψουν την απόφαση, αλλά σε καθαρά γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες.

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ δήλωσε βέβαιος ότι το θέμα θα λήξει εντός του μηνός και πως ομαλά θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα ιδια ελεγε και ο ΣΗΜΙΤΗΣ για τον ΟΤΕ.
ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ?
ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ!!!!!!!!!!ΠΑΣΟΚΙΑ

CooLis είπε...

ΣΕΛΩΣΤΕ Τ' ΑΛΟΓΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό εργαλείο για τη χειραγώγηση της πραγματικότητας
είναι η χειραγώγηση των λέξεων.
Αν μπορέσεις να ελέγξεις το νόημα των λέξεων,
μπορείς να ελέγξεις και τους ανθρώπους που πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις
Φίλιπ Κ. Ντικ

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ηθελα να ρωτησω τον προεδρο μας, πως αισθανεται οταν πληρωνεται για 30 ημερες τον μηνα ενω αντιθετα οι εργαζωμενοι που αντιπροσωπευει σε συνδικαλιστικο εππιπεδο δεν δουλευουν παρα μονο πεντε ημερες τον μηνα?
Θεωρει τον εαυτο του επιτυχημενο?
Και μην μας πει καμια μακακια του τυπου ,δεστε τη γινεται γυρω σας,γιατι τοτε θελει πραγματικα μεγαλο κραξιμο.