Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ SITE


Σκανδαλώδες μπόνους 8.000 ευρώ στους εργαζομενους στον ΟΛΠ
- Συσκέψεις για περικοπές και σε άλλες ΔΕΚΟ
- Αρχίζουν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ

Την ώρα που η κυβέρνηση επιζητά επίμονα συναίνεση από λαό και κόμματα για να μπορέσει να έρθει και η Δ δόση από την τρόϊκα προκειμένου να φύγει από τον ορίζοντα η απειλητική χρεοκοπία.

Την ώρα που δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και το δώρο Χριστουγέννων να είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Την ώρα που γίνονται συνεδριάσεις επι συνεδριάσεων για να μπει νεο ψαλίδι στις ΔΕΚΟ και ήδη έχει κυκλοφορήσει νέα επείγουσα εγκύκλιος για να ξεκινήσουν οι μετατάξεις 2.500 εργαζομένων του ΟΣΕ.

Ενω συμβαίνουν όλα αυτά, κάποιοι εξακολουθούν να παραμένουν προνομιούχοι.

Είναι οι ίδιοι που με απεργίες διαρκείας είχαν γονατίσει ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους και είχαν δώσει χαριστική βολή σε επιχειρήσεις αφού κρατούσαν εγκλωβισμένα στο λιμάνι κοντέϊνερ με προϊόντα για εβδομάδες ολόκληρες.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ μετά από εβδομάδες απεργιών το 2009 κατάφεραν κάτι που κανένας εργαζόμενος δεν ονειρεύεται. Κατάφεραν μετά από συμφωνία με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ κ.Ανωμερίτη να πάρουν μπόνους!

Και μάλιστα η συμφωνία δεν ήταν για απολυμένους συναδέλφους τους αλλά για ανθρώπους που εργάζονται κανονικά και επειδή άλλαξε ο εργοδότης με κάποιον τρόπο έπρεπε να αποζημιωθούν...

Ολα αυτά όμως με χρήματα του Δημοσίου! Τα οποία όπως ακούμε επίμονα τους τελευταίους μήνες δεν μας περισσεύουν! Για κάποιους όμως φαίνεται οτι περισσεύουν! Ετσι λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα πάρουν μποναμά 4.000 ευρώ στις 31/12/2010 και άλλες 4.000 ευρώ στις 31/12/2011!

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς: η σημερινή δήλωση Παπούλια : "να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες", περιλαμβάνει και τους μονίμως προνομιουχους εργαζόμενους στον ΟΛΠ;

NEWSIT.GR

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειαζεται να αναθεματιζουμε καθε τι που διαβαζουμε.
Απλα εαν ειναι κατι συκοφαντικο
πρεπει να ακολουθειτε η νομιμη οδος.
Τα σωματεια εχουν νομικη καλυψη και
μπορουν να κανουν τις απαιτουμενες δικαστικες ενεργειες.
Εκτος και αν τα δημοσιευματα αναφερονται σε αληθινα στοιχεια.
Εμπρος λοιπον ρε θωδορα πιεσε το προεδρειο να κανει την πρωτη μηνυση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ...
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ "Blog"...
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=93444

Ανώνυμος είπε...

http://www.olp.gr/GR_PDF/Deltia_Typou/2010/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%97%201-12-2010.pdf

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213651&cid=4

Ανώνυμος είπε...

Η συμφωνηθείσα το έτος 2009, οικονομική ενίσχυση εισοδηματικής απώλειας που είχε προβλεφθεί να καταβληθεί στις 31.12.2010, δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ήδη αποφασισθεί και συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προέβη το βράδυ ο ΟΛΠ και η υπόθεση αφορά την συμφωνία καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 330 ευρώ μηνιαίως στους εργαζομένους, προκειμένου να καλυφθεί η σημαντική εισοδηματική απώλεια που υπέστησαν, εξαιτίας της μεταφοράς τους από την παραχωρηθείσα στην Cosco Προβλήτα ΙΙ στον μικρό Προβλήτα Ι για την πρώτη μόνο περίοδο λειτουργίας του.

“Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., υπάγεται στις προβλέψεις του νόμου, 3833/2010 (ΦΕΚ Α/40 1503.10) για την εισοδηματική πολιτική, τις οποίες και εφαρμόζει χωρίς καμία εξαίρεση. Όσοι οδήγησαν την χώρα στη σημερινή κατάσταση θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις αιτιάσεις τους, όταν αναφέρονται σε θέματα τα οποία δημιουργήθηκαν από την πολιτική τους σε βάρος εργαζομένων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Ε, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ..... ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ..... ΜΕΣΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

paidakia anoixte ta nea typou tou olp kai klapste twra oloi mazi ....
mas prixane me to 8a ta dwsoun kai fusika 1 dekembriou parte ena TSAPOU naaaaaaaaaaa.....ta arxid......a mas 8a paroume ..me mia apli anakoinwsh twn 5 seirwn kurioi!!!!!!!!!!!! KALO MHNAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA SUGNWMH ALLA MAS THN XWSAN PALI BA8EIA STON KOLO

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΙΔΙΑ
ΣΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

παλι λασπη απο τα μμε παλι κανενα κομματι θα φυγει.

Ανώνυμος είπε...

http://attikanea.blogspot.com/2010/12/wikileaks.html#more

Ανώνυμος είπε...

O PONTIOS 8A LEH AVRIO PALI OTI 8A AGONISTOUME NA TA PAROYMAI.TO IDIO PARAMI8I.

Ανώνυμος είπε...

τι ελεγε ?
κριμα παντως να μας κοροιδευουν ετσι !!! οχι τιποτα αλλο αλλα οι περισσοτεροι ειχαμε βρει και ποιες τρυπες θα βουλωναμε πρωτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπη ειναι χρυσος.
Που ειναι λοιπον τα αλλα παλικαρακια
της ΠΑΣΚΕ με τον φουσκωτο να κανει αντιπολιτευση.
Αλλα ξεχασα τωρα κυβερναει το κομμα μας που πρεπει να το στηριζουμε με δοντια και νυχια οπως τους ειπε ο αξιαγαπητος ΓΑΠ σε προσφατη ομιλια του στον Πειραια.
Συναδελφοι αν δεν γεννηθει κατι καινουριο στο χωρο μας θα μας αντιπροσωπευουν παντα κατι λαμογια σαν τον προεδρο μας και κατι κομματοσκυλα που ανηκουν στην λεγομενη ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ κλπ που πρωτα θα σκεφτονται το κομμα και φυσικα την τσεπη τους, μετα τους συγγενεις τους μετα τους κουμπαρους τους μετα τους φιλους τους και τελευταια τον κλαδο που εκπροσωπουν.
Αναρωτηθητε μονο ποσα ψεματα ξεδιαντροπα μας ελεγε ο προεδρος στις συνελευσεις μας και αν μια μονο μια εξαγγελια πραγματοποιηθηκε.

Ανώνυμος είπε...

εμεις τους ανεχομαστε...
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΑΝΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΦΤΥΣΙΜΟ
ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

εχει ο καιρος γυρισματα. και η λασπη για τους υψηλομισθους λιμενεργατες καποια στιγμη θα γυρισει στις μουρες των δημοσιογαφισκων. και αυτο θα ειναι το λιγοτερο γιτι επονται και φαπες