Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Έως τις 10 Οκτωβρίου η υπογραφή της σύμβασης ΟΛΠ-Cosco
26/9/2008

Έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχει μπει οι υπογραφές στη σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, μεταξύ ΟΛΠ και Cosco. Η σύμβαση θα εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα πάει στη Βουλή για ψήφιση. Η σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί έως το τέλος του χρόνου όπως ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Οι κινέζοι της Cosco θα μπουν στο λιμάνι και στην προβλήτα ΙΙ έως τον Οκτώβριο του 2009, εάν τα βρουν με τους εργαζόμενους αφού θα υπάρξει για 18 μήνες συστέγαση ΟΛΠ και Cosco στη συγκεκριμένη προβλήτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινέζοι πιέζουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, χωρίς να πληγούν οι εργαζόμενοι όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Οι κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ έχουν την τεχνογνωσία για να συμβάλουν, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια, στην ανάπτυξη της κολοσσιαίας επένδυσης που έχουν κάνει στο λιμάνι του Πειραιά.
Εάν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ αρνηθούν να εργαστούν για τους κινέζους, αφού για 18 μήνες ΟΛΠ και Cosco θα συνυπάρχουν, βάσει της σύμβασης, στην προβλήτα ΙΙ, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο ο κινεζικός κολοσσός να καθυστερήσει μέχρι και δύο χρόνια, καταστρέφοντας τα σχέδιά τους για ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις. Και αυτό το δέχτηκε ο ΟΛΠ. Όμως η Cosco δεν μπορεί να βρει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που να έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει το λιμάνι.

marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: