Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

«Να μη γίνει ό,τι στο Ελ.Βενιζέλος»
Να γνωστοποιηθούν οι «απαιτήσεις» και τα σχέδια της Cosco για ΟΛΠ ζητά ο Αλ.Αλαβάνος

Icon

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Αν αληθεύει το γεγονός ότι η κινεζική Cosco επιθυμεί προκειμένου να προστατευθεί η επένδυσή της στον ΟΛΠ, να δημιουργηθεί μια τεράστια ζώνη, εντός της οποίας δεν θα επιτρέπεται να λειτουργήσει άλλο εμπορικό λιμάνι και αν υπάρχει ζήτημα σύμπτυξης του χρόνου ως προς τις υποχρεώσεις της Cosco απέναντι στους εργαζόμενους, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Αλαβάνος από το βήμα της Βουλής.

«Υπάρχουν θέματα που θέλουν απάντηση, σχετικά με το σύνολο της ναυτιλιακής πολιτικής...αλλά και σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με την κινέζικη εταιρία COSCO για το λιμάνι του Πειραιά» είπε ο Αλ.Αλαβάνος προσθέτοντας ότι «πληροφορούμαστε ότι αυτές τις μέρες έγιναν οι τελευταίες διεργασίες, σχετικά με την οριστικοποίηση της σύμβασης. Και έχουμε ερωτήματα, ζητάμε άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».

Όπως εξήγησε ο κ. Αλαβάνος πρόθεση της Cosco αποτελεί «να ορίσουνε μια τεράστια ζώνη, μέσα στην οποία δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει άλλο εμπορικό λιμάνι, για να προστατευθεί η επένδυση», ένα θέμα, που όπως τόνισε ο κ. Αλαβάνος «στον τομέα των αερομεταφορών το πληρώνουμε ήδη με πολύ ακριβό τίμημα, με την έλλειψη δυνατότητας πάρα πολλών εταιρειών χαμηλού κόστους να έχουν πρόσβαση στη χώρα μας, κινώντας τον αντίστοιχο αριθμό τουριστών που θα μπορούσαν να φέρνουν».

»Υπάρχει ζήτημα δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης; Υπάρχει ζήτημα σύμπτυξης του χρόνου, ο οποίος προβλέπεται - δυστυχώς με μεταβατικό χαρακτήρα- σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της κινέζικης εταιρίας απέναντι στους εργαζόμενους;» ρώτησε ο κ. Αλαβάνος.

Το τρίτο ζήτημα που έθεσε ο κ. αλαβάνος σχετικά με τον ΟΛΠ αφορά την σχεδιαζόμενη 3η προβλήτα, η οποία όπως υποστήριξε «θα βουλιάξει το Πέραμα».


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: