Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Εντολή Κ.Καραμανλή προς Αν.Παπαληγούρα: Ολοκλήρωσε την μεταρρύθμιση στα λιμάνια
16/9/2008

Η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στα λιμάνια είναι η άμεση προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αυτή την εντολή είχε δώσει έναν χρόνο πριν στον Γιώργο Βουλγαράκη , αυτή έδωσε και στον νέο ΥΕΝ, Ανασάσιο Παπαληγούρα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζήτησα με τον Πρωθυπουργό τις προτεραιότητες του Υπουργείου που μόλις ανέλαβα. Θέλω να σημειώσω εμφαντικά ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο θέμα. Πρόκειται για μια δομική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημασία για την ανάπτυξη, συνολικά, για την οικονομία του τόπου. Αυτή είναι η πρώτη, οπωσδήποτε, προτεραιότητά μας.

Η δεύτερη προτεραιότητά μας είναι η ακτοπλοΐα. Να εξασφαλίσουμε, δηλαδή, άνετη και κατά το δυνατόν πυκνότερη επικοινωνία του νησιωτικού κόσμου με την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να βελτιωθούν συνολικότερα οι συνθήκες της ζωής των κατοίκων των νησιών. Ξέρετε ποιοι είναι οι τομείς δράσεις του διευρυμένου πια, εδώ και ένα χρόνο, Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Και, βέβαια ιδιαίτερα σημαντική είναι η ποντοπόρος ναυτιλία μας, η οποία αυτήν την ώρα είναι πρώτη στον κόσμο. Και αυτό που αισθάνομαι ότι χρειάζεται ακόμα, είναι να κινητροδοτηθεί, ώστε τις δυνατότητες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρει συνολικότερα στην οικονομία του τόπου να τις εξαντλήσει. Και εννοώ όχι μόνο τις όποιες επενδύσεις στη θάλασσα, αλλά την κινητροδότηση από πλευράς ελληνικού κράτους, ώστε αυτές οι επενδύσεις να λάβουν χώρα και στο ελληνικό έδαφος, στη στεριά δηλαδή. Κρίσιμο ακόμα είναι το θέμα του Λιμενικού Σώματος, το θέμα του προσωπικού. Κρίσιμο είναι ακόμα να θωρακίσουμε το Αιγαίο οικονομικά αλλά και από κάθε άλλη άποψη, έτσι ώστε να είναι μια θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης.
Αυτές είναι χοντρικά οι προτεραιότητες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις μετά από οκτώ χρόνια. Το συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις.


marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: