Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Marinews Insiders: Ίση μεταχείριση με τη Hutschison ζήτησε η Cosco
25/9/2008


Κοντά στις τρεις ώρες διήρκησε η χθεσινή καθοριστική συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα, με το κλιμάκιο των διαπραγματευτών της Cosco Pacific που έφτασε χθες στον Πειραιά από τη Σαγκάη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές της Cosco φέρεται να ζήτησαν οι όροι της σύμβασης να είναι αναλογικά ίδιοι με τη σύμβαση που θα υπογράψει η Hutschison και αυτό γιατί οι δυο εταιρείες έχουν κάποιους κοινούς μετόχους στους οποιους θα πρέπει μετά να κάνουν απολογισμό.

Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης της προβλήτας ΙΙ και της ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Όσο αφορά την προβλήτα ΙΙΙ που θα κατασκευαστεί και γιατην οποία έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ο δήμος και οι κάτοικοι του Περάματος, ο ΟΛΠ έχει διασφαλίσει το εισόδημά του. Το θέμα που καίει είναι αυτό του ανταγωνισμού με άλλα ελληνικά λιμάνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κινεζική πλευρά ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει να λειτυργήσουν ανταγωνιστικά με τον ΟΛΠ λιμάνια σε απόσταση 300 χιλιομέτρων. Όμως είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό αφού αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: