Τρίτη 3 Μαρτίου 2009


συμφωνα με το κατατεθεν νομοσχεδιο στην βουλη των ελληνων ο οργανισμος λιμενος πειραιως εχει στην κατοχη του αυτην την στιγμη 2 προβλητες την προβλητα 1 και την προβλητα 2 βαση λοιπον αυτου εκχωρει με συμβαση 35 ετων την 1 απο τις 2 προβλητες στην εταιρια COSCO με δικαιωμα χρησης απο την 31-10-09 και με περιοδο συνδιαχειρησης 6-2 μηνες με τον ΟΛΠ. με την παρελευση του 6μηνου η 8μηνου το προσωπικο της ΟΛΠ Α.Ε θα μεταφερθει στην προβλητα 1.

παρακολουθωντας σημερα την εισαγωγη του νομου στην βουλη των ελληνων διαπιστωσα με εκπληξη οτι

1ον εχουμε 2 προβλητες και δινουμε την μια
2ον δεν υπαρχει χρονοδιαγραμα παραδοσης της προβλητας που κατασκευαζεται
3ον και φυσικα δεν υπαρχει γιατι απλα ειναι ετοιμη !! !! !! !! !! !! ( χα χα χα χα )
4ον ο μονος που ανεφερε για την 1 προβλητα ηταν ο διαμαντιδης που ειπε οτι σε ενα χρονο θα ειναι ετοιμη

5 ον ενω ακουστηκαν διαφορα μοντελα ιδιοτικοποιησης με στοχο την βαρκελωνη σαν προτυπο κανεις μα κανεις δεν αναφερθηκε στο ποσα παιρνουν οι λιμενεργατες στην βαρκελωνη. ( αντιθετα ακουστηκαν δικα μας δεδομενα )

6 ον στα θεωρεια της βουλης ΔΕΝ υπηρχε κανεις απο τους εργαζομενους στον ΟΛΠ
( θα μου πει καποιος τι να παει να κανει ? αφου ξερουμε τι θα πουν ) ετσι απλα το αναφερω !

7ον ακομα και σημερα ο υπουργος εκανε διορθωσεις επι του βασικου κειμενου οι οποιες δεν ειχαν μοιραστει στα υπολοιπα κομματα και δεσμευθηκε οτι θα τις παρουν μεχρι το βραδυ.



8ον να πουμε σε αυτους που πηγαν σημερα να ( δουλεψουν ) οτι σιγουρα οι κινεζοι δεν τους ξερουυν και ουτε θα τους μαθουν


9ον το οτι συνεδριαζε στην αιθουσα Δ.Σ του ΟΛΠ ομαδα απο κινεζους με θεμα την ασφαλεια ειναι αληθεια ? και εαν ναι ειχαν παρει και αδεια απο τον ΟΛΠ ?



ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,
Εμένα πάντως Θοδωρή μου άρεσε πιο πολύ αυτός ο κύριος που παλιότερα είχε πει ότι για την εκτέλεση του νεαρού τον Δεκέμβρη φταίει το πασοκ που είχε προσλάβει τον ειδικό φρουρό, που είπε ότι ο ΟΛΠ δεν έχει πιστοληπτική ικανότητα και για αυτό δεν μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες επενδύσεις. Τώρα ποιος νοήμων άνθρωπος θα πιστέψει ότι μια εταιρεία με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ τζίρο δεν έχει πιστοληπτική ικανότητα; Και το δάνειο που εξασφάλισε ο Κεφαλογιάννης για το λιμάνι γιατί κοπτονται να το δώσουν στην COSCO; Μήπως για τις επενδύσεις που δεν έγιναν τόσα χρόνια φταίνε οι εργαζόμενοι; Αν δεν μπορούν να κουμαντάρουν μια εταιρεία που είναι μαγαζί γωνία , πως θα κουμαντάρουν ολόκληρη χώρα; Ας ζητήσουν και εκεί κάποιον παροχο.
Αυτή η ιστορία της πώλησης – παραχώρησης ξεκίνησε με ψέματα και θέλουν να την τελειώσουν με ψέματα. Όχι μόνο λένε για τον προβλήτα 1 ότι υπάρχει αλλά λένε ότι θα είναι και ανταγωνιστικός. Ο 2 έχει ήδη 12 γερανογέφυρες και στον 1 ΘΑ βάλουν 4. Δηλαδή το μπακάλικο της γειτονιάς θα ανταγωνιστεί το SUPER MARKET. Δεν λένε ότι μόλις ο ΟΛΠ πληρώσει τις επενδύσεις στον προβλήτα 1 θα τον παραχωρήσουν και αυτόν. Ούτε λένε πόσο κοστίζει στον ΟΛΠ η εγκατάσταση καινούργιων συστημάτων για να λειτουργήσει ο προβλήτας 1, αφού το σύστημα που υπάρχει θα δοθεί στα κίτρινα παιδιά (μήπως το κάνουν επίτηδες για να μην τους πουν για γαλάζια παιδιά;). Ούτε μιλούν για το κόστος της μετεγκατάστασης των δεξαμενών ούτε που θα πάνε.
Δυστυχώς όμως φίλε δεν έχουμε την δυνατότητα να τα πούμε οι ίδιοι στον κόσμο. Τα ΜΜΕ στηρίζουν τα δικά τους συμφέροντα και εδώ και 15 μήνες που έχουμε κινητοποιήσεις μας έδειξαν μόνο όταν έγιναν επεισόδια. Μήπως πρέπει και εμείς να τους δώσουμε περισσότερες φορές την ευκαιρία; Μήπως πρέπει επιτέλους να το πάρουμε χαμπάρι ότι φτάσαμε στο τέλος και τους μείνουμε αξέχαστοι; Μήπως πρέπει να μην ξανανοίξει το λιμάνι;

Ανώνυμος είπε...

απο την αρχη επρεπε να κλεισετε το λιμανι τωρα μας εχουν γραμμενους.

theodoros margaris είπε...

δεν μπορω να πω οτι δεν εχεις δικιο !

Ανώνυμος είπε...

κυριε Μαργαρη γνωριζω οτι εχω δικιο που θα το βρω δεν γνωριζω! ελπιζω να μην συνεχιστει η αποχη για περισσοτερο διαστημα γιατι για διαφορους λογους θα καταληξω η στο χωμα η στο Κορυδαλλο και χωρις δυνατοτητα ελικοπτερου!Σας ευχαριστω μια συντροφος αρχιεργατη.