Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τα εργασιακά, η κρίση και ο ανταγωνισμός

Οι τρεις «σκόπελοι» του ΟΛΠ για την επόμενη ημέρα στο ΣΕΜΠΟ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 07:00
Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπορικό λιμάνι, την έλλειψη φορτίων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και τον επερχόμενο ανταγωνισμό από την Cosco σε ό,τι αφορά τα εμπορευματοκιβώτια καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε.

Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις, έχουν στοιχίσει στον ΟΛΠ μεγάλα έσοδα και κέρδη. Επισημαίνεται ότι το 2007 το προ φόρων αποτέλεσμα παρουσίασε σημαντικότατη βελτίωση, ανερχόμενο σε 33,5 εκ. ευρώ και σημειώνοντας αύξηση 92% έναντι του 2006. Για το 2008 ο ΟΛΠ αναμένεται να καταγράψει οριακά κέρδη. Τα έσοδά του είχαν φτάσει τα 171,3 εκατ. ευρώ ενώ το 2006 ήταν 144,1 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα στο εννεάμηνο του 2008 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σημείωσε μείωση της τάξης του 37,47% και ανήλθε σε 78,78 εκατ. ευρώ έναντι 126,13 του αντιστοίχου διαστήματος του 2007. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που κατέθεσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφεται πτώση διακίνησης φορτίων, που ξεπερνά και το 35%, τώρα στην αρχή της, με αντίστοιχη μείωση βέβαια εσόδων.

Για τους εργαζόμενους οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαρκείας τους τελευταίους 15 μήνες, με αποχή από τη υπερωριακή εργασία, και την εργασία τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, η εβδομάδα αυτή αναμένεται να είναι καθοριστική. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο συνδικαλιστικών φορέων, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεδριάζουν σήμερα και θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για 16ο μήνα.

Ο ανταγωνισμός από την Cosco

Πέραν των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ο ΟΛΠ πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της Cosco στην οποία παραχωρήθηκε ο προβλήτας ΙΙ και ο προς κατασκευή προβλήτας ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ. Στον ΟΛΠ παραμένει ο προβλήτας Ι ο οποίος κατασκευάζεται αυτή την περίοδο, και υπολογίζεται να στοιχήσει συμπεριλαμβανομένων και του μηχανολογικού εξοπλισμού περίπου 160 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό με δανεισμό, και σε μια περίοδο που η κρίση μαστίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για τον σκοπό αυτό ο ΟΛΠ είναι απαραίτητο να αποκαταστήσει την επιχειρησιακή αξιοπιστία και τη φήμη του.

«Είναι αναγκαίο, ακόμα και για την ομαλή χρηματοδότηση των επενδύσεων, οι Τράπεζες να νοιώσουν ασφαλείς, για να παρέχουν δανεισμό με καλούς όρους. Κάτι που δεν είναι αυτονόητο ούτε εύκολο, όταν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίζεται, οι δε κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτελούν ουσιαστική τροχοπέδη», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος.

Παράλληλα ο ΟΛΠ θα κληθεί να αναζητήσει νέα φορτία, και να διεκδικήσει μερίδιο του εγχώριου φορτίου αφού κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και η Cosco. Επιπρόσθετα η Cosco αναλαμβάνει και τη σύμβαση με τον μεγαλύτερο πελάτη του ΟΛΠ μέχρι σήμερα στην διακίνηση φορτίων, την MSC, αφού η σύμβαση αφορά τον προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ τον οποίο αναλαμβάνει η Cosco.

«Μέχρι πρότινος ανταγωνιζόμασταν τα άλλα λιμάνια. Από εδώ και πέρα, θα έχουμε και ενδο-λιμενικό ανταγωνισμό. Οτιδήποτε στρέφεται εναντίον του ΟΛΠ, λειτουργεί υπέρ του "γείτονα". Πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας όλοι προτού αποφασίζουμε οτιδήποτε», υπογραμμίζει ο κ. Αναστασόπουλος.

Μειώνονται τα φορτία σε παγκόσμιο επίπεδο

«Θα πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό, ότι ακόμα και αν, από σήμερα το βράδυ, το λιμάνι επανέλθει στους κανονικούς, γνώριμους και φιλικούς του ρυθμούς, το φορτίο θα είναι το ζητούμενο». Την επισήμανση αυτή έκανε πρόσφατα ο κ. Αναστασόπουλος μιλώντας στο συνέδριο της ΟΜΥΛΕ. Τα μηνύματα που καταφτάνουν για την κρίση στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες στοχεύουν στη μείωση των εξόδων ώστε να αντιπαρέλθουν τη μείωση των φορτίων και τους χαμηλούς ναύλους. Αναπροσαρμόζουν τις γραμμές, «δένουν» και ορισμένα πλοία τους, ενώ προσανατολίζονται σε αύξηση των ναύλων από τις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AXS Alphaliner στις 16 Μαρτίου 2009 484 containerships συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1,41 εκατ. teu ή το 11,3% του παγκόσμιου στόλου ήταν «δεμένα». Από αυτά τα 24 είναι χωρητικότητας από 7.000 μέχρι 10.000 teu, τα 58 από 5.000 μέχρι 7.500 teu, τα 88 από 3.000 μέχρι 5.000 teu, τα 94 από 2.000 μέχρι 3.000 teu τα 134 από 1.000 μέχρι 2.000 teu και τα υπόλοιπα 86 από 500 μέχρι 1.000 teu.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στις 2 Μαρτίου 2009 ήταν δεμένα 453 πλοία, στις 16 Φεβρουαρίου 392 πλοία, στις 2 Φεβρουαρίου 303 πλοία, στις 19 Ιανουαρίου 255 πλοία, στις 5 Ιανουαρίου 210 πλοία, στις 17 Δεκεμβρίου 2008 165 πλοία στις 8 Δεκεμβρίου 135, στις 24 Νοεμβρίου 115 και στις 25 Οκτωβρίου 70 πλοία.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη της BRS η οποία υπολογίζει τον υπάρχοντα στόλο containerships αλλά και όσα αναμένεται να παραληφθούν από τα ναυπηγεία τα επόμενα χρόνια, καθώς και 160.000 teu προς διάλυση σε ετήσια βάση, επισημαίνεται ότι θα πρέπει το εμπόριο να αυξηθεί σε ποσοστό 15% ετησίως ώστε να επέλθει ισορροπία στην προσφορά και ζήτηση χωρητικότητας μέχρι το 2013. Με αντίστοιχη αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου 10% σε ετήσια βάση η μελέτη αναφέρει ότι η ισορροπία αυτή αναμένεται να επιτευχθεί το 2014.

Και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά της G. Moundreas: «Στις ΗΠΑ έχουμε την υπολογιζόμενη εκτίναξη του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 1,75 τρισ. δολ. λόγω των πακέτων αναθέρμανσης, από 450 δισ. δολ. πέρυσι με ανεργία προς το 10% και ανακοίνωση πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου.

Στον υπόλοιπο κόσμο, σημειώθηκε κατάρρευση των εμπορικών πλεονασμάτων των μεγαλύτερων εξαγωγικών χωρών του κόσμου, της Γερμανίας τον Ιανουάριο κατά 50% και Κίνας τον Φεβρουάριο κατά 77%, ενώ δεδομένη είναι η δυσκολία της Ιαπωνίας για μεγάλα πακέτα αναθέρμανσης λόγω του μεγαλύτερου δημόσιου χρέους στον κόσμο 170% του ΑΕΠ και συνεχής είναι η διεύρυνση του κύκλου της ύφεσης, όπως προς Καναδά, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Αυστραλία».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΕΣ?ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ ΜΕΤΑ ΩΡΕΣ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΠ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΣΜΟ.. ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΤΕΡΜΑ Ο ΟΛΠ. ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΥΝΑ ΤΥΠΟΥ ΜΑΓΙΑ ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑ Ι ΠΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.. ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ..

Ανώνυμος είπε...

κλειστετο ρε γαμωτο για να δουμε αυτος ο καλος ανθρωπος ο αναστασοπουλος τι θα κανει.αυτος πρεπει να μας μισει πολυ.
βαζουνε τον καθε ασχετο σε θεσεις κλειδια και τον εχουνε για πιονι και καταστρεφουνε τα παντα . το λιμανακι ηταν μια χαρα και ο πιο κερδοφορος οργανισμος στην ελλαδα. γιατι ρε αναστασοπουλε το διαλυσες. δεν σεβεσται τιποτα ρε.ντροπη σας .δεν εισαστε ελληνες εσεις .μονο τα συμφεροντα σας κοιταται .Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ..

vagelis είπε...

Ρε παιδια δεν φταιει ο Αναστασοπουλος εκτελει οδηγιες της Κυβερνησης γι αυτο κληθηκε αλωστε. αν δεν τους εκανε θα τον αλλαζαν οπως κανανε με τον Γιανη. Αυτο του ειπανε αυτο κανει, κανενα φραγκακι να βγαλει για τα γεραματα, χεστικε για εμας και για ολους την τσεπη του κοιταει. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΕΣΤΙΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΓΙ"ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΟΣ Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕ ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ

vagelis είπε...

Παντως ο Αναστασοπουλος ειναι καλος στην δουλια του τον στηλανε να διαλυσει και οχι να κανει εργο, συγχαρητηρια κυριε Αναστασοπουλε τα καταφερες περιφημα

Ανώνυμος είπε...

H ΟΜΥΛΕ αποφάσισε την αναστολή της αποχής από υπερωρίες-αργίες
26/3/2009

Σε αναστολή της αποχής από υπερωρίες αργίες και Σαββατοκύριακα προχώρησε η ΟΜΥΛΕ. Οι συνδικαλιστές προχωρούν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων από 4 Απριλίου 2008.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ?

vagelis είπε...

Κατι ελεγα για την ΟΜΥΛΕ, το θυμαται κανεις, υπαρχει επισημη ανακοινωση?

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με σημερινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΜΥΛΕ,μετά από τούς ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ Αρχιεπόπτες, ανέστειλαν τίς κινητοποιήσεις και οι Υπάλληλοι.
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΟ SITE MARINEWS KAI STO THESEANATION

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΗΣΤΕΙΣ ΓΑΜΟ ΤΗΝ ΟΜΥΛΕ ΜΟΥ

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Παιδιά δε μασάμε και δε θα μασήσουμε!!!
Αυτά που γράφει η εφημερίδα αλλά και το πνίξιμο που θα πάθει ο ΟΛΠ τα έχω αναφέρει την περασμένη Παρασκευή στην ομιλία μου! Αναμενόμενο είναι!
Το θέμα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΚΕΙ.
Εγώ έμαθα στην πείνα! Δεν πουλάω τους 15 μήνες αγώνα μου!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ. ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ!
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!!
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ!
ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΩΡΑ!!!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ, ΤΩΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον μεχρι την αποφαση του συμβουλιου της επικρατιας πρεπει να απεχουμε απο τις ωρες και τα Σ.Κ.
ΑΝ μας προτεινουν πιο σκληρες μορφες
αγωνα εδω ειμαστε να τις συζητησουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΟΙΚΑΡΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΕΣΑ......
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.......

Ανώνυμος είπε...

οι αθεοφοβοι τολμανε και πουλανε αυτο που μας παρεχει η φυση.
ΠΟΥΛΑΝΕ την ΕΥΑΘ δηλαδη την διαχειρηση του νερου της θεσσαλονικης στους Γαλλλους.
ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ?
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΜΗΣΟΥΜΕ?
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?

vagelis είπε...

AX να πω οτι δεν τα ελεγα και τα ελεγα και τα εγραφα (οχι εκει που νομιζετε) στα σχολια.δεν ακουω καποιον να μιλαει τωρα η να λεει οτι ειναι λογια τελειωμενου μαστουρη, εγω παντως περιμενω και χειροτερα. και καποιος εγραψε με ονομα μπραβο. αλλα τοσο καιρο εβριζε κρυμμενος στην ανωνυμια του τωρα θα παρει τα ευσημα για αυτο εβαλε ονοματακι.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Τίποτα δεν έχει τελειώσει!
Τίποτα δεν έχει κριθεί!
Τώρα τους τσούζει εν όψει Πάσχα!
Τώρα τους κρατάμε απ' τ'... Στο χέρι!
Μην τσιμπήσουμε στην παραμύθα, τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν και μετά θα μας γράψουν πάλι!
Αλλά τότε θα 'ναι αργά!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Φίλε Βαγγέλη αν υπονοείς εμένα για το αν έβριζα στην ανωνυμία, καλύτερα να ρωτήσεις τους διαχειριστές αυτού του μπλογκ, τον λόγο που αποχώρησα από τους συνεργάτες...
Τίποτ' άλλο!

vagelis είπε...

και κατι τελευταιο, οποιος θελει να μου μιλησει η να με βρισει, το email μου ειναι vdad37@hotmail.com. δεν φταιει το blog να ανεχεται, φτιαχνετε ενα email στο msn ανωνυμα παντα και η μιλαμε στο msn και βριζομαστε μονοι μας, η με βριζετε με email παντα στη διαθεση σας.

Ανώνυμος είπε...

βαγγελη μου ανεκαθεν μου αρεσες ως αγορι...στην ποστα ηθελα να σου το πω αλλα εδω μπορω μου αρεσει το μουσι και τα σκουλαρικια σου

Ανώνυμος είπε...

θελω μια μερα να συνομηλησουμε μηπως γινει κατι....βαγγελη μου

Ανώνυμος είπε...

θελω μια μερα να συνομηλησουμε μηπως γινει κατι....βαγγελη μου

vagelis είπε...

βαλε τις γοβες σου το στριγκακι σου μπολικο κοκκινο κραγιον, εχω αδυναμια στο κραγιον και ελα να τα πουμε

Ανώνυμος είπε...

Το σωματειο αυριο θα προσφερει βραστο και πικρο καφε με παξιμαδι????

Ανώνυμος είπε...

βαγγελη δεν φοραω εσορουχο κανενα απο μεσα..αλα για σενααγορινα μου ειμαι ικανος για ολα σε γουσταρω 20 χρονια και...και αν δεν εχεις ταιρι θα σου δοθω

Ανώνυμος είπε...

πηρα ιντερνετ για σενα μολις εμαθα οτι εισαι ον λαιν και το παθος μου με κυριευει απο ολες τις παντες...σε θελω πολυ ευοιμασου να ακουσεις οσα δεν μπορω να σου πω συναδελφικα χρονια τωρα.....ντρεπομε

Ανώνυμος είπε...

αχ και να πηγαινα ωρες στα μεσα σαββατοβραδο μαζι σου....

Ανώνυμος είπε...

αν ηξερες ποιος ειμαι σιγουρα θα ερχοσουν σε μενα με τις παντες