Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Κ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑς ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑς ΚΑΡΕΚΛΑ !

ΤΟ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑς ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ !

Με νεώτερη ανακοίνωση του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος απαντά τόσο στους συνδικαλιστές, όσο και στην ΟΜΥΛΕ. Ειδικότερα, ο Ν. Αναστασόπουλος τονίζει: "Η Διοίκηση του ΟΛΠ αναφερόμενη στις τελευταίες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, την σημερινή συνέντευξη τύπου καθώς και την στο ίδιο πνεύμα ανακοίνωση του Νομάρχη Πειραιά, με τις οποίες απαιτούν το “πάγωμα” της διαδικασίας παραχώρησης και εγκατάστασης του παραχωρησιούχου στις 1-10-09, μέχρι την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σημειώνουμε ότι τούτο συνιστά αφενός παράβαση του νόμου 3755/09 που κυρώνει την Σύμβαση Παραχώρησης, αφετέρου παράβαση των όρων ισχύουσας σύμβασης, γεγονός που συνεπάγεται για τον ΟΛΠ :
1. απώλεια εισοδήματος ύψους 435.000€ μηνιαίως ,από τα ενοίκια κρηπιδώματος και προβλητών του ΣΕΜΠΟ,
2. απώλεια εισοδήματος 1.473.160€ μηνιαίως, από το εγγυημένο αντάλλαγμα της παραχώρησης,
3. ποινικές ρήτρες μέχρι 1.000.000€ για καθυστέρηση της έναρξης περιόδου παραχώρησης όπως προβλέπεται στην ισχύουσα Σύμβαση Παραχώρησης ΟΛΠ – Cosco,
4. έγερση απαιτήσεων εκ μέρους του παραχωρησιούχου για θετικές & αποθετικές ζημίες, η έκταση των οποίων δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί.

Η αδικαιολόγητη αυτή απαίτηση, που απευθύνεται ως μη όφειλε στον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, συνοδευόμενη με επαπειλούμενες κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη ικανοποίησής της, χωρίς να ενέχει οιανδήποτε αρνητική επίπτωση στον παραχωρησιούχο, βλάπτει σοβαρότατα τον Οργανισμό, ο οποίος θα υποστεί τις ανωτέρω συνέπειες, υλικές και ηθικές, ενώ παράλληλα η Διοίκηση μετά βεβαιότητας θα κατηγορηθεί για απιστία.

Η Διοίκηση του ΟΛΠ μετά από πολύωρη συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς, σε καλό κλίμα, πρότεινε την λήψη των όποιων αποφάσεών τους για μετά τις εκλογές και αφού θέσουν τα θέματα στην νέα Κυβέρνηση.
Οι “απειλούμενες κινητοποιήσεις” θέτουν σε κίνδυνο την εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι, δυναμιτίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης του Οργανισμού μετά από 15μηνη δυσλειτουργία από την ίδια αιτία και καταφέρνουν νέο πλήγμα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και ευρύτερα στην αγορά, σε περίοδο μάλιστα έντονων προσπαθειών επιβίωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Τούτο άλλωστε υπογράμμισε και η ΔΝΕ η οποία αναγνωρίζει την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στο λιμάνι ως την βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση ανοδικής πορείας στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατόπιν των παραπάνω η Διοίκηση του ΟΛΠ θεωρεί ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τη κατάσταση και τις ενέργειές τους, προκειμένου να προστατεύσουν τον Οργανισμό από τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν πέραν των άλλων σοβαρό επενδυτικό αντικίνητρο για την Εθνική Οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος

Νίκος Ν. Αναστασόπουλος

ΚΟΙΝΩΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ !



ΑΠΟ ΤΟ Greek Shipping News

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε διευθυνων εισαι τοσο "γκαουτσαλο" που δεν ξερεις οτι τριζει η καρεκλιτσα σου; ματια γλυκα;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ .ΕΓΩ ΟΜΜΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥΓΚΑ.ΚΑΙ ΒΑΛΤΕΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΗΧΕΙΡΙΜΑΤΙΕΣ