Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, αποτελούμενη από τον Παν. Λαφαζάνη, Γιώργο Αλεβιζόπουλο και Εύη Καρακώστα, περιόδευσαν στο Λιμάνι του Πειραιά και διένειμαν προεκλογικό υλικό.
Ο Παν. Λαφαζάνης, Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, μιλώντας σε συγκέντρωση λιμενεργατών στο λιμάνι, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και υποστηρίζει πλήρως, με όλες του τις δυνάμεις, τις αποφάσεις των ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ από την 1η και 2α έως την 5η και 6η Οκτώβρη 2009.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί, μαζί με την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το πάγωμα της προγραμματισμένης εγκατάστασης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά κατά την προεκλογική περίοδο (1η Σεπτέμβρη), πολύ περισσότερο, αφού υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες και παρανομίες στη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των εργαζομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτό το πάγωμα στην προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο του αγώνα του για την οριστική μετεκλογική ματαίωση της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η αποικιοκρατική σύμβασης εκποίησης του ΣΕΜΠΟ στην κινεζική COSCO δεν αναθεωρείται, ούτε βελτιώνεται μέσα από οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευσή της, όπως όψιμα υποστηρίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η σύμβαση πρέπει να ακυρωθεί, με προσανατολισμό ένα ανασυγκροτημένο, 100% δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια


28/9/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: