Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ COSCO

Ø ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ø ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ και Α’ Περιφέρεια Πειραιά, Παν. Λαφαζάνης και Θοδ. Δρίτσας αναφερόμενοι στις αυθαιρεσίες κυβέρνησης και ΟΛΠ για την αυριανή παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Κυβέρνηση και ΟΛΠ με αυθαίρετες και έκνομες ενέργειες και πράξεις επιχειρούν να παραδώσουν προεκλογικά το λιμάνι του Πειραιά στα κινέζικά συμφέροντα.

Όπως καταγγέλλουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η διοίκηση του ΟΛΠ: μεταφέρει το προσωπικό του ΟΛΠ παράνομα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην COSCO, μεθόδευσε τη λήψη προσωρινής άδειας Τελωνείου από την COSCO, την τελευταία στιγμή με ελάχιστες εγγυήσεις και, κλείνει προκαταβολικά το Λιμάνι για να τακτοποιήσει την όπως-όπως παράδοσή του στην COSCO.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις αυθαίρετες και προκλητικές αυτές ενέργειες

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει και υποστηρίζει πλήρως, με όλες του τις δυνάμεις, τις αποφάσεις των ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για την αυριανή κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ που θα φτάσουν έως και την 6η Οκτώβρη 2009.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί, μαζί με την ΟΜΥΛΕ και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, το πάγωμα της προγραμματισμένης εγκατάστασης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά κατά την προεκλογική περίοδο (1η Σεπτέμβρη). Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτό το πάγωμα στην προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο του αγώνα του για την οριστική μετεκλογική ματαίωση της πώλησης του λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η αποικιοκρατική σύμβασης εκποίησης του ΣΕΜΠΟ στην κινεζική COSCO δεν αναθεωρείται, ούτε βελτιώνεται μέσα από οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευσή της, όπως όψιμα υποστηρίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η σύμβαση πρέπει να ακυρωθεί, με προσανατολισμό ένα ανασυγκροτημένο, 100% δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια

30/9/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ .
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΥΧΑΙΝΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ