Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟς ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ ΑΥΗΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ


Καταφθάνουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες κατά πληροφορίες υψηλόβαθμά στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης προκειμένου να έχουν συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργού για το θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας ΟΛΠ-COSCO. Ήδη διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σε εξέλιξη είναι διπλωματικές διεργασίες από την εδώ Κινεζική πρεσβεία οι οποίες και θα εξελιχθούν αύριο.

Το άκαρπο της συνάντησης της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη με τους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών που ζήτησαν προκειμένου να υπάρξει διάλογος να «παγώσει» η υλοποίηση της συμφωνίας, που υπενθυμίζεται έχει επικυρωθεί με νόμο έχει ήδη πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά φορείς της οποίας αναμένεται αύριο πρωί να ζητήσουν παρέμβαση πρωθυπουργού για να επιλυθεί το όλο ζήτημα που έχει πανικοβάλει την αγορά όσον αφορά στον ομαλό εφοδιασμό της αλλά και το εξαγωγικό εμπόριο που βλέπει για μία ακόμη φορά να εξανεμίζεται η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του από τα επιπρόσθετα μεταφορικά έξοδα.

Πλέον «ψύχραιμα» πάντως οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών που διακινούν εμπορευματοκιβώτια και οχήματα μέσω του εμπορικού λιμένα του Πειραιά έχουν ήδη ενημερώσει τα ευρισκόμενα εκτός Ελλάδος επιτελικά στελέχη των εταιριών τους για τα τεκταινόμενα στον Πειραιά αλλά και για το άκαρπο της συνάντησης σε αναμονή των αποφάσεων που είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν τα επόμενα 24ωρα και αυτό γιατί οι εταιρίες πλέον θα «περάσουν» από την κατάσταση «αβεβαιότητας» στην κατάσταση βεβαιότητας για την απολεσθείσα εκ νέου εργασιακή ειρήνη η οποία προς ώρας περιορίζεται μόνο στο λιμάνι του Πειραιά και όχι σε άλλα ελληνικά λιμάνια όπως το περασμένο έτος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ theseanation.g

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i sfigga epano ti rolo paizei??

vagelis είπε...

paratsoukli

Ανώνυμος είπε...

ti paratsoukli?

ΒILLY είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

geia soy re mpilia eksipnidi