Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009


«Η ναυτιλίας αποτελεί αιχμή του δόρατος της διεθνούς μας παρουσίας και της αναπτυξιακής μας δυναμικής» επεσήμανε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λουκά Κατσέλη στην ομιλία της στη Βουλή.


Η θετική εξέλιξη στο μέτωπο του ΟΛΠ και σύμβασης παραχώρησης με την Cosco και τους συνδικαλιστές αποτέλεσε τον πυρήνα της ομιλίας της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η προώθηση των επενδύσεων, η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα, η οικονομική διπλωματία και η σφυρηλάτηση στενών σχέσεων οικονομικής συνεργασίας με διεθνείς παίκτες, όπως η Κίνα, αποτελούν στρατηγικούς στόχους για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, για την αντιμετώπιση της κρίσης ανταγωνιστικότητας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και προσέθεσε:

«Με επίμονες προσπάθειες, με ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με όλα τα μέρη, καταφέραμε, όπως είχαμε δεσμευθεί κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 3 Μαρτίου:

Να αρχίσει αμέσως ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του Ο.Λ.Π. και της Σ.Ε.Π. Α.Ε., θυγατρικής της COSCO, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπάρχουσα Σύμβαση Παραχώρησης σε πνεύμα συνεργασίας και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Στη συνέχεια η υπουργός υπογράμμισε:

«Γι’ αυτό το λόγο, ο διάλογος αυτός, που ξεκινάει – και το τονίζω - με συναίνεση όλων των μερών, είμαι σίγουρη ότι και θα επιφέρει τις απαιτούμενες βελτιώσεις και θα θέσει στέρεες βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με την Κίνα, τόσο στον κλάδο της ναυτιλίας, που αποτελεί αιχμή του δόρατος της διεθνούς μας παρουσίας και της αναπτυξιακής μας δυναμικής, όσο και σε άλλους τομείς.

Η χθεσινή απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ να αναστείλουν την απεργία τους αποδεικνύει όμως και κάτι άλλο:

Ότι αντίθετα με αυτά που συχνά ακούγονται και γράφονται, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι. Κοινωνικοί εταίροι που απαιτούν σεβασμό στις απόψεις τους και στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα» και κατέληξε:

«Η θετική έκβαση που επετεύχθη δίνει αποστομωτική απάντηση στις Κασσάνδρες και στις συντηρητικές αντιλήψεις που επιδιώκουν την επίλυση θεμάτων με μετωπικές συγκρούσεις. Δείχνει, ότι μέσα από υπεύθυνο διάλογο και καλή πίστη από όλα τα μέρη, μπορεί να προωθηθεί το δημόσιο συμφέρον».
Αναφερόμενη στη ναυτιλία επεσήμανε:


«Στα χρονικά της μεταπολίτευσης, για πρώτη φορά όλοι οι αναπτυξιακοί πυλώνες της οικονομίας μας εντάσσονται κάτω από την ίδια σκέπη και το ίδιο όραμα: την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη και την προώθηση της διεθνούς της παρουσίας με ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και ενίσχυση της ναυτιλιακής διπλωματίας» και προσέθεσε:

«Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη βούληση μας να προωθήσουμε αποτελεσματικά τις αναγκαίες αναπτυξιακές πολιτικές, καθώς η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων επιτρέπει τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη συνέργεια δράσεων».

ΑΠΟ ΤΟ MARINEWS.gr

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Να είσαι καλά, μου εφτιαξες την μέρα. Εκει που με πλάκωνε η αυτολύπηση και η μιζέρια , αναΠΤΕΡΩΘΗΚΕ το ηθικο μου....
Γερά στον αγώνα σας...