Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κας Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, Θοδ. Δρίτσας και Παν. Λαφαζάνης σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κας Λ. Κατσέλη, για συζήτηση της σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Cosco σε νέα βάση, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Το θέμα με την αποικιοκρατική συμφωνία ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού του Πειραιά στην COSCO, δεν είναι, όπως τόνισε με τις σημερινές δηλώσεις της η κα Λ. Κατσέλη, η επανεξέταση των όποιων ζητημάτων παραχώρησης, ούτε η συζήτηση σε νέα βάση της λειτουργίας των ΣΕΜΠΟ μεταξύ ΟΛΠ και COSCO, θέματα τα οποία, άλλωστε, σκοπίμως αφήνονται αόριστα στις σχετικές κυβερνητικές αναφορές.

Το θέμα και το ζητούμενο είναι η πλήρης ακύρωση της Συμφωνίας εκχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα, με πρώτο άμεσο μέτρο την ανάκληση της παράνομης τελωνειακής άδειας που παραχωρήθηκε στην COSCO και το πάγωμα της παράδοσης του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη εταιρεία. Αυτές, άλλωστε, ήταν οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση την εποχή που η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραφε τη Σύμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται πλήρως στον αγώνα των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, και καταγγέλλει τις συντονισμένες προσπάθειες για τον εκφοβισμό και τη συκοφάντησή τους. Υπογραμμίζει ότι η αποικιοκρατική σύμβαση εκποίησης του ΣΕΜΠΟ στην κινεζική COSCO δεν αναθεωρείται, ούτε βελτιώνεται μέσα από οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευσή της, όπως όψιμα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι όροι ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Αντίθετα, η σύμβαση εκποίησης του λιμανιού πρέπει να ακυρωθεί, με στόχο ένα ανασυγκροτημένο, δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια

12/10/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 σχόλια:

vagelis είπε...

mia malakismeni erotisi pros tous diaxiristes: to site tou IDC giati mas endiaferei?
apla xazeua genikos kai to eida kai eipa na rotiso!!!!

vagelis είπε...

ΥΓ. plaka plaka den vrika pouthena anafora se emas!!!!

theodoros margaris είπε...

νομιζεις οτι δεν χρειαζεται βαγγελη ?

vagelis είπε...

esy ti les? 3 xronia den exei grapsei kati gia emas tora ti fteei thelei sizitisi megali

Ανώνυμος είπε...

τη ζωη εν COSCO καταθετει ο λιμην και κυβερνουντων καρδιες αγαλλιασονται!!!!!!

vagelis είπε...

?????
exei plaka to rixame stin thriskia