Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ


ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ mediashippinΕλ. Τσουρή: Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει τη σύμβαση ΟΛΠ - Cosco
Submitted by admin on Thu, 19/02/2009 - 08:16. ΛΙΜΑΝΙΑ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με την εισαγωγή προς συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του σ/ν «Κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ και ρύθμιση συναφών θεμάτων», έκανε την ακόλουθη δήλωση:Η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι διαχειρίζεται στρατηγικής σημασίας υποδομές, με εξαιρετική προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Ακολουθώντας προβληματικές και αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες, αποφάσισε τη μονοπωλιακού χαρακτήρα εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ, των πιο προσοδοφόρων δραστηριοτήτων στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, χωρίς να διασφαλίζεται ο ελεύθερος και δίκαιος ανταγωνισμός, και πολύ περισσότερο χωρίς να προστατεύεται το εμπόριο, ο καταναλωτής και το δημόσιο συμφέρον.Η υπό κύρωση υπογραφείσα σύμβαση του ΟΛΠ βρίθει από λεόντειες, υπέρ του αναδόχου, διατάξεις, ενώ παροιμιώδης μπορεί μόνο να χαρακτηριστεί η παντελής απουσία του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου του Δημοσίου.
Φαίνεται όμως πως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η κυβέρνηση επέλεξε να επιβάλει, με νομοθετική ρύθμιση, επιπλέον φορολογικές ρυθμίσεις-διευκολύνσεις, για μία ξένων συμφερόντων εταιρεία, εκχωρώντας της δικαιώματα που, μέχρι σήμερα, είχε μόνο το ελληνικό Δημόσιο. Η δυνατότητα υπαγωγής της επένδυσης στο Ν.Δ. 2687/53 «περί επενδύσεων και προστασίας κεφαλαίων εξωτερικού» ανοίγει κερκόπορτα για πλήθος μελλοντικών ευνοϊκών ρυθμίσεων και προνόμια, που μπορεί να αφορούν, μεταξύ άλλων, στην:
1. Επανεξαγωγή του εισαχθέντος κεφαλαίου και εξαγωγή κερδών σε ποσοστά μεγαλύτερα των επιτρεπομένων.
2. Χρησιμοποίηση αλλοδαπών για τις θέσεις του προσωπικού και με αμοιβές σε συνάλλαγμα μεταφερόμενο στο εξωτερικό.
3. Εξαίρεση των αλλοδαπών εργαζομένων από την προβλεπόμενη διαδικασία προέγκρισης εισόδου για εργασία στη χώρα.
4. Φορολογία χαμηλότερη της ισχύουσας.
Και το κερασάκι στην τούρτα: Αποτελεί προσπάθεια να αναιρεθεί οποιαδήποτε δυνατότητα, για την επανεξέταση και τροποποίηση, από μελλοντική κυβέρνηση, των όρων, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του αναδόχου.
Όλες οι εκ των υστέρων, ευνοϊκές για την ανάδοχο, ρυθμίσεις δεν εμπεριέχονται στην προκήρυξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη νομιμότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο.
Για τους λόγους αυτούς, είμαστε αντίθετοι και καταψηφίζουμε τις λαθεμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή τους.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ Η ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: