Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα για την απεργία την Πέμπτη 1.12.11

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η επίθεση και της «νέας» κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους ανέργους συνεχίζεται με πιο έντονο ρυθμό και σε τέτοιο βαθμό που οδηγεί τον ελληνικό λαό πιο πέρα από τα όρια της εξαθλίωσης. Το υποτιθέμενο πρόγραμμα «διάσωσης» της χώρας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κατεδάφιση των κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος δεν σταματούν σε κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας αλλά προχωρούν και στην υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας παιδείας και υγείας.

Συνεχώς βλέπουμε τα εισοδήματα μας να μειώνονται και να μεγαλώνει το οικονομικό αδιέξοδο για τις οικογένειες μας. Μετά τα νέα χαράτσια στα ακίνητα και τη νέα φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων, η κυβέρνηση κατέθεσε τον Προϋπολογισμό για το 2012 που προωθεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα φορολογικά βάρη και νέες απολύσεις ακόμη και μόνιμου προσωπικού, με το πρόσχημα της «εφεδρείας».

Ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο της εφαρμογής και υλοποίησης του Μνημονίου του αίσχους όμως τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα να μπει η οικονομία μας σε βαθιά ύφεση και εμείς, οι εργαζόμενοι, να βιώνουμε την απόγνωση μη μπορώντας να ανταπεξέλθουμε ακόμη και σε βασικές μας υποχρεώσεις. Η χώρα συνεχίζει να επαιτεί για την έκτη «δόση» της και η τρόϊκα εκβιάζει για νέες μειώσεις μισθών, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέο ασφαλιστικό, θεμελιώδεις αλλαγές σε Υγεία και Παιδεία και περικοπές για το κοινωνικό κράτος.

Φτάνει πια! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλες αυτές οι θυσίες γίνονται για τη σωτηρία της πατρίδας αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι λένε ψέματα. Στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας, κερδοφόροι οργανισμοί αλλάζουν χέρια και αφαιρούν ότι πιο κερδοφόρο από τον ελληνικό λαό ενώ παράλληλα μειώνουν τους μισθούς μόνο και μόνο για να πλουτίσουν περισσότερο οι λίγοι.

Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τη χώρα μας και να φτωχύνουν κι άλλο το λαό μας. Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια τους πριν προλάβουν να ξεπουλήσουν τα πάντα και αυτό μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε.

Δεν είναι τυχαία βέβαια η επίθεση στα οργανωμένα συνδικάτα είτε μέσω της δημιουργίας κλίματος απαξίωσης και συκοφαντίας είτε με την άγρια καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων. Στόχος τους είναι να χτυπηθεί ο θεσμός της συλλογικής εκπροσώπησης και να απομείνει μόνος του ο κάθε εργαζόμενος απέναντι στην επίθεση και την κρίση. Η κυβέρνηση φοβάται τις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να καταστείλει και να μειώσει τις συλλογικές εκφράσεις δυσαρέσκειας και αντίθεσης στα κυβερνητικά μέτρα.

Όταν ο λαός θέλει, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια, τα μέτρα και τις κυβερνήσεις που οδηγούν τη χώρα χρόνια πίσω και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Ήρθε και πάλι η ώρα ο λαός μας να βγει στους δρόμους και να ζητήσει το δίκιο του, να ζητήσει τη ζωή του πίσω. Πρέπει να συμμετέχουμε σε κάθε κάλεσμα, σε κάθε εκδήλωση που προσκαλεί σε διαμαρτυρία για τα αντιλαϊκά μέτρα που μας εξαθλιώνουν και να δυναμώσουμε τις φωνές των σωματείων και των συνδικάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και στην συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίο του Άρεως στις 11:00 που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

auto to emeis oi autoi polu kalo.... xaxaxaxa!!!

Ανώνυμος είπε...

Η εμεις(Παναγόπουλοι) η αυτοί(κυβερνηση), δηλαδή Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει...

Ανώνυμος είπε...

6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ναιαιαιαι...
06:00 Προ των πυλών...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ & Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ
Στα όπλα αδέρφια(κ' αδερφές)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα .......πολυ γελαμε στα σχολια εδω και πολυ καλες κριτικες κανουμε { εμεις (Παναγοπουλοι) η αυτοι ( κυβερνηση) }!
το θεμα ειναι οχι μονο να τα γραφουμε εδω στα blogs η αλλου και ολα αυτα να τα ξεχναμε οταν παμε να ψηφισουμε στις εκλογες του σωματειου και να στειλουμε αντιπροσωπους που θα στηριζουν παναγοπουλους ( ΠΑΣΚΕ ) και στις βουλευτικες ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ και μετα να τους αναθεματιζουμε κι αυτους και ολους τους αλλους
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

η ΠΑΣΚΕ ποτε δεν πεθαινει μονο λιγο καιρο ξαποστενη και ξανα προς την δοξα τραβα.
Με τον μεγαλο μας ηγετη ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑΝΔΡΕΟΥ για μια ΕΛΛΑΔΑ νεα.