Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

...Οι κουραστικοί και επαναλήψιμοι του λιμανιού

Με αυτόν τον "πηχαίο" τίτλο ο αρθρογράφος του theseanation προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη πόσο "κουραστικοί" και "επαναλήψιμοι" κατά την άποψη του γινόμαστε που επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα εργασιακά στην COSCO-ΣΕΠ στον Πειραιά. Φυσικά θα γινόμαστε πάντα κουραστικοί όσο χρειαστεί στηρίζοντας τους συναδέλφους μας που δουλέυουν στην ΣΕΠ με μεσαιωνικούς όρους εργασίας.
Μας κατηγορεί για την στάση εργασίας που πραγματοποιούμε στον ΟΛΠ όπως ο ίδιος γράφει, παραβλέποντας ότι η στάση είναι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ.
Μας κατηγορεί ότι ΜΟΝΟ εμείς βλέπουμε "εργασιακό μεσαίωνα" στην COSCO-ΣΕΠ και μας καλεί να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία!
Το ότι οι συνάδελφοι μας εκεί αμοίβονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη σε μια εξειδικευμένη και παγκόσμια αναγνωρισμένη εργασία , χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς συνθέσεις στις εργατικές ομάδες (πόστες) , χωρίς επικίνδυνα επιδόματα εργασίας στην ύπαιθρο δίπλα στην θάλασσα και σε μεγάλα ύψη, χωρίς προσαυξήσεις στα νυχτερινά μεροκάματα και στις εργασίες αργιών, χωρίς το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης μέσα από συνδικάτο,χωρίς το δικαίωμα απεργίας, όλα αυτά κατά τον αρθρογράφο είναι ομαλές εργασιακές σχέσεις. Το ότι η κατάσταση αυτή ανησυχεί έντονα τους Ευρωπαίους Λιμενεργάτες αντιπροσωπεία των οποίων θα παρευρεθεί στην κινητοποίηση εδώ στον Πειραιά όυτε αυτό του λέει κάτι !
Και φυσικά όλα αυτά να μην του λένε τίποτα αφού είναι ΕΜΜΙΣΘΟΣ της COSCO, και το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων που ευαγγελίζεται παραπέμπει στην πλήρη "Κινεζοποίηση" !
Για τους λόγους αυτούς θα είμαστε πάντα "κουραστικοί και επαναλήψιμοι" για όσο χρειαστεί!
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το άρθρο του!
http://www.theseanation.gr/news/genericnews/kourastikoi-epanalipsimoi.htm

1 σχόλιο:

oceanos είπε...

Περίμενες τίποτα άλλο;