Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ

 

 

 

Από τις πινακίδες στα γραφεία άρχισε τις αλλαγές ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Από τις πινακίδες στα γραφεία άρχισε τις αλλαγές ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Για πριν και μετά Άδωνι εποχή θα μιλάνε σε λίγο, απ’ ότι φαίνεται,  στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αφού ο νέος, αρμόδιος για τα σχετικά θέματα, υφυπουργός έδειξε ήδη τις προθέσεις του.
Μακραίωνη η παράδοση των Ελλήνων στη ναυτιλία, μακραίωνη και η γλώσσα τους και φυσικά ως λάτρης της ιστορίας και της Ελληνικής Γλώσσας ο Άδωνις άρχισε από εκεί.
Προχώρησε λοιπόν άμεσα στην αλλαγή όλων των πινακίδων έξω από τα γραφεία που βρίσκονται τουλάχιστον στον  ίδιο όροφο με το δικό του. Από σήμερα είναι παρελθόν το άκομψο μονοτονικό, που έκοψε τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και έχει αντικατασταθεί με το αρχέγονο πολυτονικό σύστημα, με τις ψιλές και τις δασείες του.
«Ὑφυπουργός Άνάπτυξης Άνταγωνιστικότητας και ναυτιλίας – ἁρμοδιότητες ναυτιλίας» γράφει το ταμπελάκι, με τα πνεύματα, όπως μπορείτε να δείτε. Όχι μόνο με τις ψιλές, αλλά και με τις δασείες στο υφυπουργός και στο αρμοδιότητες. Άλλωστε η δασεία υπάρχει σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες ως h στην αρχή κι αυτό ο Άδωνις το ξέρει.
«Αἲθουσα συσκέψεων» λέει η άλλη πινακίδα και η αλλαγή είναι εμφανής. Περισπωμένη, να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε πουθενά ακόμα , αλλά όλο και κάπου θα υπάρχει.
Βέβαια οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στη γραφή, αλλά και στο χρώμα, αφού όλα τα ταμπελάκια έχουν πλέον μπλε φόντο, της θάλασσας και του ουρανού, ελληνικότατο, μην πάει αλλού ο νους σας.
Τι να πεις; Αν σκεφτείτε τις δυσκολίες να βρεθούν στο πληκτρολόγιο δασείες και ψιλές μπορείτε και να φανταστείτε τι θα τραβήξουν οι γραμματείς και οι υπάλληλλοι όταν κληθούν να γράψουν κάποιο υπηρεσιακό έγγραφο στη γλώσσα του Θουκυδίδη.


 
  peiratikoreportaz