Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

<Η κυβέρνηση προκαλεί βάναυσα τον κόσμο της εργασίας>
9/4/2008


Οι Θ. Δρίτσας και Π. Λαφαζάνης, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

<Με εσπευσμένες, απαράδεκτες και διαβλητές μεθοδεύσεις, οι οποίες προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ακυρώνουν την τεκμηριωμένη πρωτόδικη απόφαση, κρίθηκαν από το αναρμόδιο Ναυτικό τμήμα του Εφετείου Πειραιά ως παράνομες και καταχρηστικές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ.

Η κυβέρνηση προκαλεί βάναυσα τον κόσμο της εργασίας αν θεωρεί ότι με τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις, που ποινικοποιούν τους εργατικούς αγώνες και ακυρώνουν κατακτημένα ιερά εργασιακά δικαιώματα, μπορεί να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων και να εκχωρήσει τα στρατηγικά λιμάνια της χώρας σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η τρομοκρατία και οι αυταρχικές κυρώσεις δεν θα περάσουν.>

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι αλλο μπορουσε να γινει; Αφου με το που βγηκε η πρωτη αποφαση που δικαιωνε τους εργαζομενους, η προεδρος του Ναυτικου εφετειου πηγε και πηρε το φακελο της υποθεσης πριν ακομα τον εξετασει ο προϊσταμενος του αρμοδιου τμηματος που δικασε σε πρωτο βαθμο, η ιδια προεδρος προσδιορισε οτι σε δευτερο βαθμο θα παει στο δικο της τμημα ( Ναυτικο ) καθορισε την συνθεση και φυσικα εβγαλε και την αποφαση. Αληθεια λεει η κυρια προεδρος οτι οι εργαζομενοι απο δω και περα θα δουλευουν παρανομες υπερωριες, οσες δηλαδη γουσταρει η διοικηση και επισης θα δουλευουν πλεον του πενθημερου ; για να ξερουμε αν δηλαδη επιστρεφουμε στην 10ετια του 1950. Ωραια αυτη η τυφλη δικαιοσυνη !!!! Για να ψαξει λιγο την υποθεση καποιος ανωτερος Δικαστικος λειτουργος γιατι εδω περα "βρωμαει " πολυ το πραγμα !!!! Αδερφια συνεχιστε τωρα ακομα πιο δυνατα. Μην κολωνετε. Τους εχετε κολλησει στον τοιχο και ειναι ετοιμοι να καταρευσουν. Δωστε τους τωρα την χαριστικη βολη.

Ανώνυμος είπε...

Σε λιγο αυτη η ιστορια θα σκασει και θα παρασυρει τον κυριο Χατζιγακη.
Ειναι οι ενεργειες που εκθετουν ανεπανορθωτα μια κυβερνηση και που γυριζουν μπουμερανκ.
Το μονο που θα τους μεινει μετα να στηνουν στρατοδικια στον τοπο της δουλιας και να εκτελουν το κοσμο οπως τον παλιο καλο καιρο.

oceanos είπε...

Μεταρυθμίσεις με δικαστήρια.Γαμώ τα χάλια τους.

Ανώνυμος είπε...

Μεταρυθμιστε μας μεταρυθμιστε μας
στα χερια σας κρατηστε μας !!!!!!


Ρε ουουουσσσττττ απο δω