Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, αυτή την «ξεπερασμένη και αποτυχημένη» πολιτική την εφάρμοσαν στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη, ενώ σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών- έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Από την Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: