Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εγκρίθηκε ο φιλικός διακανονισμός

Πράσινο φως από την ΕΕ για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά

 
 
Πειραιάς
«Πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη νέα επένδυση της Cosco στον Πειραιά. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου της Κομισιόν έκριναν το φιλικό διακανονισμό μεταξύ της θυγατρικής της Cosco και της ΟΛΠ ΑΕ.

Πρόκειται για τη συμφωνία της ΣΕΠ ΑΕ με τον ΟΛΠ, με την οποία δρομολογείται επένδυση, επιπλέον 230 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή θα έχει μεγάλα οφέλη για τη χώρα, καθώς διπλασιάζει όχι μόνο το ύψος της επένδυσής, αλλά και τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας άμεσα 700 νέες και άλλες περίπου 1.500 έμμεσες.

Σήμερα δρομολογείται η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, από την περίοδο της κρίσης. Η συγκεκριμένη κινεζική επένδυση είναι καθοριστικής σημασίας για την ελληνοκινεζική συνεργασία, καθώς η αναβάθμιση της παρουσίας της Cosco στο λιμάνι αποτελούσε πρόκριμα για περαιτέρω κινεζικές επενδύσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια γενικόλογα δημοσιεύματα δεν αποκαλύπτουν τι κρύβεται από πίσω, και δημιουργούν σύγχυση σε μιά περίοδο που οι εργαζόμενοι της cosco δίνουν αγώνα ενάντια στο μεγαθήριο της κινέζικης ελίτ που πατάει επί πτωμάτων.
Τη δουλειά αυτή την κάνουν με το αζημίωτο τα κυβερνητικά ΜΜΕ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο cosco.
Δεν χρειαζόμαστε τέτοια ''ενημέρωση''

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!