Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: Να παραμείνει στο δημόσιο ο ΟΛΠ
 
Υπέρ  της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ τάχθηκε, απερίφραστα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε χαιρετισμό του, σε ημερίδα, που έγινε, το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού, με θέμα «Δημόσιο Λιμάνι- Ο δρόμος για την ανάπτυξη».

Ο κ. Λαφαζάνης συνεχίζοντας υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνουν δημόσια όλα τα λιμάνια της χώρας, χωρίς, πάντως, να αποκλείσει τις συνεργασίες, που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί ένα λαϊκό κίνημα σε όλη την περιοχή υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.

Ο ίδιος τονίζοντας ότι «είμαστε κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει σταθερή στις προγραμματικές εξαγγελίες της για το θέμα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ  και έγινε συζήτηση για  το Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των λιμανιών  της χώρας, τα  προβλήματα και τις προκλήσεις.

Επίσης, αναδείχθηκε η σύνθετη σχέση του Λιμανιού με τους επιλιμένιους Δήμους ενώ παρουσιάστηκαν οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια και εξετάστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο καθηγητής του ΠΑΠΕΙ Κώστας Χλωμούδης, που τάχθηκε υπέρ των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων και όχι υπέρ της πώλησης του ΟΛΠ, ο δικηγόρος Γιάννης Βρέλλος ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, καθηγητής Κ. Μουτζούρης, ο οποίος επίσης τόνισε την σημασία της διατήρησης δημόσιας αρχής λιμένων.

Παρέμβαση έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, η οποία επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να σχεδιάσει λιμενική πολιτική, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενώ και αυτή με την σειρά τόνισε την ανάγκη να κάνει ο λαός απαίτηση την διατήρηση του δημόσιου λιμανιού.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν, ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς, οι βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Ελένη Σταματάκη, Νίκος Φίλης και Νίνα Κασιμμάτη, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης  και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος, δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλους τους Δήμους της περιοχής, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εργαζόμενων κ.α


http://pireas2day.gr/02,33,19619,00.aspx 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου.
Απλά ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

H mcs υπεγραψε συμφωνια με τον ΟΛΠ
για 200 κοντεινερ την εβδομαδα. Το πρωι θα ερθει το σωματειεο μας να μας κερασει σαμπαπανιες στον τομεα του ΣΕΜΠΟ . Μεταξυ μας ρε συναδελφοι πιο ανικανοι ανθρωποι απο το σημερινο προεδρειο υπηρξαν ποτε στο λιμανι?

oceanos είπε...

Τι είναι οι σαμπαπανιες ;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς εννοεί σαμπάνιες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.portnet.gr/main-article/1995-stathakis-me-apm-terminals-gia-olp-kia-olth.html

Ο Διαγωνισμός καλά κρατεί και ο Λαφαζάνης παραμυθιάζει το κομματικό πόπολο.
Αριστερό Έρμα (συγγνώμη Ρεύμα ήθελα να πω...)

Ανώνυμος είπε...

http://www.portnet.gr/simantikotera-portnet/1986-taiped-kanonika-synexizetai-o-diagonismos-ga-ton-olp.html
Πάρτε και από το ΤΑΙΠΕΔ νάχετε.

Ανώνυμος είπε...

Μήτσε ''σαμπαπάνιες'' πρέπει να 'ναι σαμπανιές με σαμπάνιες