Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το Ποτάμι και τα νέα «φάουλ» του Σ. Θεοδωράκη

Τέλος, το μεσημέρι της Παρασκευής κλιμάκιου του Ποταμιού με επικεφαλής τον πρόεδρο Σταύρο Θεοδωράκη επισκέφτηκε την προβλήτα της Cosco στον Πειραιά και ουσιαστικά κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία, «ξεχνώντας» ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός στον οποία συμμετέχουν συνολικά πέντε εταιρείες.

Όμως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό «φάουλ» του Σ. Θεοδωράκη καθώς έκανε την επίσκεψη στην προβλήτα της Cosco «ανακαλύπτοντας» περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους (!) ενώ η ίδια η εταιρεία στον ισολογισμό της για το 2014 κάνει αναφορά στην απασχόληση περίπου 260 εργαζόμενων και φυσικά «παρέλειψε’ να κάνει έστω και μια τυπική επίσκεψη στην διπλανή προβλήτα του ΟΛΠ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην πελαγοδρομεί ανάμεσα σε συζητήσεις στα κομματικά της επιτελεία και να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα ο τόπος των μεγάλων επενδύσεων» δήλωσε o Σταύρος Θεοδωράκης από τον «Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» της Cosco, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κίνας κ. Zou Xiaoli.

«Η άποψη μας είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει στόχο να γίνει η Ευρωπαϊκή υπερδύναμη στα Βαλκάνια. Η παρουσία της Cosco στο λιμάνι και οι επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας βοηθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε μας θέλουν και οι Κινέζοι -ως ευρωπαϊκή δύναμη- και από την άλλη, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε όσο είναι δυνατόν τις σχέσεις μας με δυνατές χώρες όπως η Κίνα. Κάναμε μία μεγάλη βόλτα στις εγκαταστάσεις της Cosco όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω και με τους εργαζόμενους. Υπάρχουν πάνω από χίλια άτομα που δουλεύουν εδώ, είναι όλοι Έλληνες, καθώς οι Κινέζοι είναι μόνο 7 άτομα που απασχολούνται στη διοίκηση. Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκει δουλειά εδώ στο λιμάνι. Καλούμε την κυβέρνηση να μην πελαγοδρομεί ανάμεσα σε συζητήσεις στα κομματικά της επιτελεία και να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα ο τόπος των μεγάλων επενδύσεων. Η Cosco και το ενδιαφέρον της Κίνας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στην περιοχή», είπε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.


http://www.pireas2day.gr/02,33,19670,00.aspx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: