Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Με παραχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες

Ανωμερίτης: Λιμάνια και ακτές πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου

Ανωμερίτης: Λιμάνια και ακτές πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα λιμάνια και οι ακτές πρέπει να βρίσκονται πάντα κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης. Οι τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητές τους μπορούν να παραχωρούνται σε ιδιώτες ή κοινωνικούς φορείς, υπό τον όρο της προστασίας του περιβάλλοντός τους.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, απαντώντας σε ερωτήσεις της συντονίστριας του Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας Jacki Davis που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για το πώς τα λιμάνια θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι ειδικά στην Αττική, θα πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία Αττικού Λιμενικού Συστήματος, (σσ συνένωσης όλων των λιμενικών εταιριών μιας περιοχής) ώστε να υπάρχει ενιαία διαχείριση λιμένων και ακτών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν clusters καινοτομίας και προγράμματα πιστοποίησης των λιμενεργατών και των υπαλλήλων τους, αφού το εργατικό δυναμικό αποτελεί μαζί με τις τεχνολογίες την πιο σημαντική παράμετρο ανάπτυξης τους.

Είπε ότι η Πόλη και λιμάνι οφείλουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός τόπου και για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών τους και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων ESPO μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, ανοίγοντας το διάλογο μεταξύ λιμένων και πόλεων για ελάχιστες κοινές θεσμικές αρχές στη συγκρότηση και λειτουργία των λιμένων.

Τόνισε ότι τα λιμάνια πρέπει να διασυνδεθούν με την καθημερινότητα της πόλης, η Αυτοδιοίκηση να έχει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στο μετοχικό κεφάλαιο των λιμένων και στη διοίκησή τους, χωρίς όμως να επηρεάζεται η αποδοτική τους λειτουργία.

Ο κ. Ανωμερίτης έφερε ως παράδειγμα το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ που έχει δύο μετόχους: το Δήμο του Ρότερνταμ (70%) και το ολλανδικό κράτος (30%).

Πρόσθεσε επίσης ότι οι περισσότερες των λειτουργιών του λιμανιού του Ρότερνταμ έχουν δοθεί με συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ!ΚΑΙ ΤΗΣ (ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ?ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ!ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ!ΜΑΖΙ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ (ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ!ΒΕΒΑΙΩΣ)ΤΩΡΑ?!ΤΙ ΕΓΙΝΕ?!ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΑΡΚΑ?!

Ανώνυμος είπε...

«Καρφιά» κατά του υπουργού Οικονομικών εκτοξεύει και ο Σπύρος Σαγιάς με αφορμή τον διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δήλωσε στο «Βήμα»: «Το θεωρώ ντροπή η κυρία Παναρίτη να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο ΔΝΤ. Είναι απαράδεκτο».

«Είναι το πλέον ακατάλληλο και προβληματικό πρόσωπο που μπορεί να επιλεγεί για αυτή τη θέση. Από την αρχή εξέφρασα την αντίθεσή μου» τόνισε ο κ. Σαγιάς και συμπλήρωσε «ο Βαρουφάκης μας την επέβαλε με το ζόρι»
ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ...
ΕΛΕΟΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΓΙΑΣ...


Ανώνυμος είπε...

Συριζόνια έλεος. Η Παναρίτη σας πείραξε.
Για το Σαγιά δεν έχετε ακούσει τίποτε;

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.gr/2015/06/blog-post_60.html
Η κοροϊδία έχει και ονοματεπώνυμο και όρια κ. Δρίτσα.

CooLis είπε...

ΟΛΠ: Εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η σύμβαση με την MSC...