Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
________________________________________
Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, 
Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
________________________________________
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  
E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr

Πειραιάς 18.05.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΤΑΙΠΕΔ υπό την καθοδήγηση και τις εντολές της Κυβέρνησης προχωράει στην αναβίωση του διαγωνισμού ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Η Κυβέρνηση, δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας, αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και πρόσφατα στην Βουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Επιδοκιμάζει τις πολιτικές και νομικές ακροβασίες του «αμαρτωλού» ΤΑΙΠΕΔ, όπως η ίδια το αποκαλούσε. Και βέβαια διατηρεί στην θέση του, με τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες αρμοδιότητες, το ΤΑΙΠΕΔ που η ίδια υποσχόταν πως θα το καταργήσει.

Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, πέραν της πολιτικής αναξιοπιστίας, θέτει μια σειρά κρίσιμα πολιτικά και νομικά ζητήματα, τα οποία συνιστούν νέο πολιτικό και νομικό πραξικόπημα.

Ενώ τυπικά εξελίσσεται ένας διεθνής διαγωνισμός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις δηλώσεις τους προκαταλαμβάνουν την εξέλιξη του διαγωνισμού και κατευθύνουν την παράδοση του ΟΛΠ στην COSCO.
Μετατρέπουν τους όρους του αρχικού διαγωνισμού εν κρυπτώ, με μεταμεσονύκτια e-mail και μυστικές διαπραγματεύσεις. 
Απεμπολούν ζητήματα Δημόσιας Αρχής και ζητήματα ασφάλειας και τα παραδίδουν σε τρίτους παραβιάζοντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα.
Δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν με την αίσθηση ότι πουλάνε την προσωπική τους περιουσία. Βεβαίως η πρακτική αυτή συνιστά παραβίαση των κανονισμών περί δημόσιων διαγωνισμών και ασφαλώς αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο καταγγελίας στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Περιφρονούν τους παραγωγικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους εργαζόμενους, αφού θεωρούν ότι δεν απαιτείται κανένας διάλογος μαζί τους, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους για συνάντηση και διάλογο και παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας περί μη αιφνιδιασμού για τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις.
Επιχειρούν να παραδώσουν ένα Λιμάνι, που η λειτουργία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία των επιλιμένιων πόλεων, την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας μας, την ανάπτυξη του Τουρισμού, την διαχείριση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, σε ξένο μονοπωλιακό όμιλο.
Επιχειρούν να μετατρέψουν το Λιμάνι του Πειραιά σε ένα κινέζικο λιμενικό μονοπώλιο και την ευρύτερη πόλη του Πειραιά σε «CHINA TOWN».

Όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα πολιτικό και νομικό έγκλημα της Κυβέρνησης, αλλά και της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία παραβιάζει προκλητικά νόμους και κανονισμούς.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον ΟΛΠ θα έχει απόλυτη συνέχεια και στον ΟΛΘ και στα άλλα Λιμάνια, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την πολιτική.

Με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση. 

Θα είμαστε εδώ, απέναντί τους, με στρατηγική και σχέδιο, ώστε το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό ξεπούλημα των Λιμανιών να μην αποτελέσει άλλοθι για την συνολική διαπραγμάτευση της μνημονιακής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό και γι’ αυτούς τους λόγους συγκαλούμε την Τρίτη 26.05.2015, ώρα 11:00, στον Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ευρεία σύσκεψη με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους Δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.


Ο ΑΓΩΝΑΣ 
ενάντια στο ξεπούλημα των Λιμανιών 
θα συνεχιστεί μέχρι τέλους 
και είναι σίγουρο ότι θα είναι νικηφόρος.

Τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: