Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η "Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία." στηρίζει τον αγώνα μας.

ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η απεργία που προκήρυξαν οι Λιμενεργάτες από τις 1 έως τις 6 του Οκτώβρη δείχνει τον δρόμο για όλους τους εργαζόμενους. Την 1η Οκτώβρη η COSCO μπαίνει στο λιμάνι του Πειραιά και αναλαμβάνει κομμάτι της διαχείρισης του, μετά το ξεπούλημα του λιμανιού από την κυβέρνηση του Καραμανλή.
Οι λιμενεργάτες με την απεργία τους απαιτούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος, παλεύουν για να μην επιτρέψουν στην COSCO να μπει στο λιμάνι και να ξαναγυρίσει το λιμάνι του Πειραιά στο κράτος όπως είναι η απαίτηση όλων των εργαζόμενων.
Αυτή η απεργία είναι συνέχεια του αγώνα που για πάνω απο15 μήνες έδωσαν οι λιμενεργάτες ενάντια στην κυβέρνηση που είχε βάλει στόχο της την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα πέταξαν από την θέση του έναν τουλάχιστον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό και την αλληλεγγύη των εργαζόμενων στις πανελλαδικές απεργίες. Τώρα είναι η ώρα αυτός ο αγώνας να βρει την δικαίωση του. Όχι από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αλλά από τον αγώνα.
Οι εργοδότες δείχνουν ποια είναι η δική τους ατζέντα. Την περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο Καραμανλής. Σκληρή λιτότητα για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια, ακόμη περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη περισσότερες επιθέσεις στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Ο Ψωμιάδης στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ πέταξε στον δρόμο πάνω από δύο χιλιάδες εργαζόμενους. Η Thyssen στο Σκαραμαγκά εκβιάζει την κυβέρνηση (αυτή που κατάρρευσε αλλά και την καινούργια που θα έρθει με τις εκλογές) ζητώντας τεράστια ποσά – κερατιάτικα – κι απειλώντας να κλείσει το ναυπηγείο και να απολύσει άλλες δύο χιλιάδες εργαζόμενους. Ο Αγούδημος έκλεισε αφήνοντας εκατοντάδες ναυτεργάτες και υπαλλήλους ναυτιλιακών εταιριών στην ανεργία. Η πολυεθνική Βίντερ στη Θήβα έκλεισε και απολύει 80 εργαζόμενους. Οι εργοδότες παντού, δείχνουν το δικό τους «πρόγραμμα» για να βγουν από την κρίση.
Οι λιμενεργάτες αντίθετα, δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους ποιο πρέπει να είναι το πρόγραμμα των εργατών. Όχι η αναμονή των εκλογών και η ελπίδα ότι κάποιος άλλος θα λύσει τα προβλήματα, αλλά οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων για να πάρουμε πίσω όλες τις επιθέσεις και τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης του Καραμανλή. Τώρα είναι η ώρα στο πλευρό των λιμενεργατών να δώσουμε την μάχη με απεργίες και κινητοποιήσεις, για να απαιτήσουμε:
• Απαγόρευση των απολύσεων με νόμο.
• Κρατικοποίηση των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο ή εκβιάζουν με απολύσεις.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συλλογική σύμβαση και 1.400 ευρώ βασικό.
• Να επανακρατικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Τα λιμάνια, ο ΟΤΕ, η Ολυμπιακή.
Ξέρουμε ότι τα λεφτά για να γίνουν όλα αυτά υπάρχουν. Μπορούμε να τα βρούμε φορολογώντας τους πλούσιους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τις κατασκευαστικές εταιρίες που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια. Μπορούμε να τα βρούμε κόβοντας τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και την Αστυνομία, φέρνοντας πίσω τον στρατό από το Αφγανιστάν και τις φρεγάτες από την Σομαλία. Μπορούμε να τα βρούμε φράζοντας το δρόμο στα αρπακτικά της αγοράς που λεηλατούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Υγεία, την Παιδεία.
Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα αόριστα ψελλίσματα της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική που έχουμε ανάγκη. Μόνο στους δικούς μας αγώνες έχουμε εμπιστοσύνη για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εργατικό πρόγραμμα.
Γι’ αυτό η μάχη που δίνουν σήμερα οι Λιμενεργάτες είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους και χρειάζεται όλοι να δείξουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Να στηρίξουμε τον αγώνα για να ξαναγυρίσουν τα λιμάνια στο κράτος, αρχή για να ξηλώσουμε όλες τις επιθέσεις-ξεπουλήματα της ΝΔ.
Η Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και την ανεργία. που είναι ανοιχτή σ’ όλους τους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και τα σωματεία που αγωνίζονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, συμπαραστέκεται στον αγώνα των Λιμενεργατών και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για στηριχθεί και να κερδίσει.
Τέλος για να προωθηθεί ο καλύτερος συντονισμός και κινητοποίηση των εργαζόμενων μέσα στην κρίση, η επιτροπή καλεί κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστή σε ανοικτή Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση την Κυριακή 25 Οκτώβρη 11πμ, στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, Ιπποκράτους 7.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΛΕΩ ΤΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΛΥΣΗ.. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΠΟΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ? ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....... ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...... ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑ..............

vagelis είπε...

gia mas oso kai na to epsaxa stin episimi istioselida (tou pasok)den leei tipota vasika oute kai gia ton olp ti protithonte na kanoun se kapoio simeio leei epanexetasi kai mono.
sta pigadakia ti lene oi diaforoi ipopsifioi den xero (den asxoloume pleon me politikous oloi tin oikonoma tous koitane) kai perisotero an isxioun kai einai sto programma
einai diskolo na vgaleis malaka ton kinezo prothipourgo pou taxidepse na sinipograpsei me ton diko mas diakratiki simfonia
oso kales protheseis kai na exeis einai diskolo
AYTA!!!!!!!!
ΥΓ: tha xalages 150000 euro apo tin tsepi sou gia na eisai ipopsifios kati tetoia noumera diavazo se diafora blog toso poloi mas agapane
tha protina tin kiriaki osoi exoun oikogenia na tin paroun na pane mia omorfi ekdromoula osoi den exoun as pane me tin gineka tous i tin kopela tous kai an den exoun as pane gia mpires kai ouzakia me kanena filo se kamia paralia den axizei ton kopo na pane na psifisoun kai na xasoun tin mera tous

vagelis είπε...

ΥΓ: kai gia osous trexoun na me vrisoun tha tous thimiso oti sta blog iparxei eleutheri diakinisi ideon
an exei idees kapoios antithetes i idies to sizitao
sto stil malaka klp apla ton grafo xerete oloi pou
(vlepete xafnika exasa to xioumor kai tin orexi gia plaka as milisoume sovara)

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσε ο διαχειριστης του μπλογκ να μας αιτιολογησει για πιο ακριβως λογο σβηνει τα σχολια των αναγνωστων, μιλαω γι αυτο στην προηγουμενη αναρτηση??

Ανώνυμος είπε...

μιλαω για την αναρτηση της πεμπτης οπου τα σχολια ηταν μεχρι χθες 18, ενω σημερα φαινονται τα 16. ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΚΑΛΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ?
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ?
ΠΩΣ ΤΟΛΜΕΙ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑΝΤΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ?
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΩΣ ΝΕΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ?
ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

θα μπορουσε ο διαχειριστης του μπλογκ να μας αιτιολογησει για πιο ακριβως λογο σβηνει τα σχολια των αναγνωστων, μιλαω γι αυτο στην προηγουμενη αναρτηση. ακομα περιμενω την απαντηση σας

vagelis είπε...

einai diskolo na vgaleis malaka ton kinezo prothipourgo pou taxidepse na sinipograpsei me ton diko mas diakratiki simfonia
oso kales protheseis kai na exeis einai diskolo
AYTA!!!!!!!!

diavaze kai ta alla sxolia
mallon autos einai o logos
o pio pano
gia perisotera des edo
http://www.apogevmatini.gr/?p=46332
oute ki emena mou aresei i efimerida alla einai i monadiki (nomizo) pou grafei kati
kai opos leei einai 3 ta metopa an thes diavaseto
kai opos leei i filada me tin ELLINIKI DIMOKRATIA ipegrapsan oxi me tin KIVERNISI

vagelis είπε...

diavaste ki auto

http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=9588

anakalite i teloniaki adeia tou OLP

Ανώνυμος είπε...

H ευρωπαικη ενωση με τους κανονισμους που εκδιδει και πρεπει να τους ακολουθουμε κατα γραμμα δεν επιτρεπει διακρατικες συμφωνιες παρα
μονο συμφωνιες εταιριων.
Προς τι λοιπον επεμβαινει το ΠΕΚΙΝΟ για κατι που αφορα μια εταιρια με εδρα τις αζορες?
ΑΠΟ που κι ως που ενας Κινεζος προεδρος μπορει να οριζει ακομα και την πολιτικη των μεταφορων μιας αλλης χωρας και μαλιστα να επεμβαινει ωμα στα εσωτερικα της?
Οσο για την εφημεριδα που λες ,εχει τοση αξιοπιστια που δεν παιρνα τα δυο χιλιαδες φυλλα την ημερα,για τοσο αξιοπιστια μιλαμε.
Λοιπον φιλε βαγγελη μαλλων την εθελουσια εξοδο ονειρευεσαι για να την αραξεις.
Μονο να ξερεις οτι η προωρη συνταξιοδοτηση ειναι και ο προωρος θανατος του ανθρωπου.
Ασε λοιπον καποιους να εχουν ακομα
ελπιδες για κρατος χωρις εξωτερικους παρεμβατισμους και να πιστευουν οτι υπαρχουν ακομα ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοι που δεν μασανε απο κανενα ψωροκινεζο προεδρο.

theodoros margaris είπε...

σε σχεση με το σχολιο για το σβησιμο των σχολιων


ηξ πολιτικη των 3 που ειναι και διαχειριστες ειναι

ΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑς ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

vagelis είπε...

filarako ego vlepo ta pragmata opos einai.
den xero an diavases tin filada,
simfono oti i efimerida einai gia ta skoupidia.
den xero an diavases tin marinews pou evala link.
ego ase me na oneireuome.
alla poli fovame oti oneireuese ki esy ena Giorgo sotira.
den xexnao file mou oti mas apokalesan alites,
malakes eprepe na mas poun, pou kathomaste kai pisteuoume oti lene kai vgenoume me simaies stous dromous kai fonazoume gia tous sotires mas.
kai meta apo ligo kero ginomaste kopsoxerides.
ekdromoula stis 4/10 den xanapsifizo kanena tous, ti na me gamaei prasinos ti mple kai genikos ta kommata pou mpenoun stin vouli den me ekfrazoun, na psifiso ena mikro pou den mpenei einai san na psifizo to proto komma opoio kai na einai auto giati i psifoi ton oson den mpainoun pane sto proto komma.

Ανώνυμος είπε...

επαναλαμβανω για οσους δεν καταλαβαν φιλε θεοδωρε. ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ . ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. εσυ που δεν τα εσβησες δεν σου ζητησε κανεις να απαντησεις κ αν τοσο πολυ σε πειραξε που σου ειπα οτι λες βλακειες και αερολογιες τοτε αυτο ειναι δικο σου προβλημα και οχι των αναγνωστων του μπλογκ. για να δω μηπως ενοχλει κανεναν η λεξη ¨γαμημενο¨ και σβησουμε κ αυτο το σχολιο???

oceanos είπε...

Επειδή παρατράβηξε η ιστορία ότι έχεις εναντίον του Μπαλαμπανίδη (να το γράφεις σωστά) να το λες με στοιχεία και αποδείξεις αλλιώς μην το λες καθόλου.