Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλουμε τα λιμάνια μας να αξιοποιήσουν τα τεράστια πλεονεκτήματα που συνδέονται με την στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας. Να γίνουν σημαντικοί διαμετακομιστικοί κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, και εξασφαλίζοντας τη σύνδεση περιφερειακών και εθνικών δικτύων.
- Προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα διέπουν την αυτόνομη οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία των λιμένων και αξιοκρατικά στελεχωμένων δημόσιων λιμενικών αρχών.
- Ενισχύουμε το ρόλο των δημόσιων λιμενικών αρχών ως παράγοντα διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμένων.
- Εκσυγχρονίζουμε τις λιμενικές υποδομές και δημιουργούμε σύγχρονους επιβατικούς σταθμούς σε όλη τη περιφέρεια.
- Διευκολύνουμε την ανάπτυξη βιομηχανιών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων, με στόχο τη διεύρυνση του μεταφορικού έργου. Ενισχύουμε την διαφάνεια στις σχέσεις λιμένων – χρηστών.
- Προωθούμε την εξωστρέφεια των Ελληνικών Λιμένων μέσω της ενεργής δραστηριοποίησης τους στα διεθνή φόρα και παρεμβαίνουμε ενεργά στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής.
Για το ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος έλεγχος και η διαχείριση των λιμενικών μας υποδομών αποτελεί επιλογή βιώσιμη και επιβεβλημένη, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα τους, στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα για τον ΟΛΠ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να κατοχυρώσει το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα, με ουσιαστική και σε βάθος επαναδιαπραγμάτευση.


Από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πράσινη ανάπτυξη.

Για να δούμε τι θα δούμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συνεληφθησαν κινεζοι μαφιοζοι στην θεσσαλονικη.
Τρομοκρατουσαν ιδιοκτητες μαγαζιων με σκοπο να τους καταβαλουν χρηματα για προστασια.
Δηλαδη εαν παρουν ποτε το πρωτο λιμανι της χωρας στα χερια τους, φανταζομαι το τη εχει να γινει στον ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

CooLis είπε...

... NAI , ΚΕΡΝΑΓΕ ΓΑΡΙΔΕΣ , ΣΤΙΣ ΕΜΜΙΣΘΕΣ '' ΠΕΝΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

και τωρα που φαινετε να παιρνει το πασοκ πανω απο 10 μοναδες διαφορα στην β πειραια θα δουμε αν αγκαλιασει τον απλο εργατη.
Κατι δ.ν.ε κατι ενωσεις εφοπλιστων κατι μιχαλους,κασσιματιδες,αναστασοπουλους,κροκιδιδες,κλπ που το μονο που μας εκαναν αυτα τα πεντε χρονια διακυβερνησης της ν.δ ηταν να μας υποταξουν στους νομους της αγορας και το μονο που ζηταγαν απο εμας να ειμστε βουκολοι και τιποτα παραπανω, σ ολους αυτους ο σημερινος πρωθυπουργος πρεπει να τους καστησει σαφες οτι και οι εργαζωμενοι εχουν αποψη και πρεπει να τη σεβονται.

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι λιμενεργατες και ειδικα οι ΚΡΗΤΙΚΟΙ δεν πρεπει να ξεχναμε τον χειροτερο υπουργο που περασε απο το ΥΕΝ.ΤΟΝ κυριο κεφαλογιαννη.
ΑΚομα και τωρα το μισος του εναντιον του κλαδου μας εινα ασβεστο

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΙΔΙΑ .ΠΕΤΡΟΣ