Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009


Οι θέσεις των λιμενεργατών βρίσκονται υπό εξέταση, όπως δήλωσε προ ολίγου η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει επί του συνόλου των θεμάτων που έχουν θέσει.

Αντίστοιχα συνεχίζεται και η εξέταση σημείων της ισχύουσας σύμβασης μεταξύ ΟΛΠ-Cosco ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από Δευτέρα ξεκινά κανονικά η λειτουργία του λιμανιού υπό τον έλεγχο της ΣΕΠ, η οποία ως γνωστόν εκπροσωπεί την Cosco.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται τις αμέσως προσεχείς ώρες οι συνδικαλιστές να εξετάσουν τις εξελίξεις που αφορούν τον διάλογο που κατά την υπουργό έχει ξεκινήσει.

Σε δηλώσεις τους, οι συνδικαλιστές, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων σημειώνοντας με νόημα ότι δεν μπορούν τώρα να λάβουν απόφαση, αφού το προσεχές διήμερο θα συζητήσουν τα συλλογικά τους όργανα τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά της υπουργού, τα οποία προσδιορίζονται σε τέσσερις άξονες, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΜΥΛΕ κ. Γεωργακόπουλο, δεν ήταν σαφείς όπως θα ήθελαν και ανέμεναν από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση της υπουργού ότι από Δευτέρα θα λειτουργήσει το λιμάνι υπό τον έλεγχο της ΣΕΠ ο κ. Γεωργακόπουλος απέφυγε να το σχολιάσει υπενθυμίζοντας ότι τις αποφάσεις θα τις λάβουν τα συλλογικά όργανα.

Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς επιβεβαιώνουν την αγωνία για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, κάτι που μέλλεται να αποφασιστεί μέσα στο σ/κ.


ΠΗΓΗ the seanation.gr

14 σχόλια:

ΒΙLLY είπε...

ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 1

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΠΙΛΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.... ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ [ΕΚΤΕΛ.Κ.Λ.Π. ΤΙ ΚΑΥΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΔΕΡΦΙΑ.... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ... ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.. ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ...

ΒILLY είπε...

ΦΕΡΤΕ ΣΕΖΛΟΝΓΚ ΚΑΙ ΣΟΜΠΡΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΤΕΛ-ΟΔΗΓΟΙ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ...ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ... ΑΝΤΕ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ... ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΗΤΑΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ????????????
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Μηπως μας πουλησαν, οι Συνδικαλιστες της ΟΜΥΛΕ ?????

Ανώνυμος είπε...

Πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις(οι συζητήσεις ΟΜΙΛΕ λιμενεργάτες), το πρωί του Σαββάτου στις 8 στον τομέα Ικονίου,να καλέσουμε το προεδρείο της ένωσης να συζητήσουμε από κοινού, για το τι θέλουμε να γίνει από δω και πέρα.Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με μία εντολή που έχει ξεφτήσει από τον Απρίλιο.Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κάθε ενέργεια που θα γίνει για μας χωρίς την δική μας συνέναιση.Όσοι συνάδελφοι και φίλοι δουλεύετε ή όχι αύριο το πρωί θα πρέπει να παραβρεθείτε σ'αυτήν την άτυπη συγκέντρωση για να μπορέσουμε να της δώσουμε τουλάχιστον την φωνή της διαμαρτυρίας ή αλλιώς πάγια εντολή προς το προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ.
Εγώ θα είμαι εκεί!!!ΕΣΕΙΣ???

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση Ελπ. Τσουρή για διαγωνισμό εκχώρησης σταθμού εμπορευματοκιβωτίων ΟΛΠ
Τρ 10/6/2008

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή τις εξελίξεις στο διαγωνισμό εκχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, και έκανε την παρακάτω δήλωση:

Πριν περάσουν 24 ώρες, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία μας, για τους ανεύθυνους και παραπλανητικούς πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης, σχετικά με το τίμημα εκχώρησης του ΣΕΜΠΟ στο Λιμάνι του Πειραιά. Μετά την ανακοίνωση της ίδιας της Κινεζικής εταιρείας COSCO, με την οποία «διευκρινίζεται» ότι η παρούσα αξία της οικονομική της προσφοράς κινείται σε επίπεδο μόλις 500εκ€, η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει:
1. Γιατί παραπληροφόρησε τον Ελληνικό Λαό, παρέχοντας ανεπαρκή και ανακριβή ενημέρωση;
2. Μετά τις διευκρινήσεις της Κινεζικής εταιρείας θα επαναπροσδιορίσει τη στάση της ή θεωρεί τα 500εκ€ επαρκές τίμημα;
3. Πως προτίθεται να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες, οι οποίες, εκτός των άλλων, επηρέασαν τη χρηματιστηριακή τιμή του ΟΛΠ, παραπλανώντας τους μικροεπενδυτές;

Σε κάθε περίπτωση, υφίσταται μείζον πολιτικό-και όχι μόνο-θέμα, για το οποίο και θα αναζητηθούν ευθύνες.

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 - 16:56
China Cosco Holdings: Ζημιογόνο το τρίτο τρίμηνο


Της Michelle Ng

ΣΑΓΚΑΗ (Dow Jones)-- Καθαρές ζημιές κατέγραψε η China Cosco Holdings Co. Ltd. (601919.SH, 1919.HK) στο τρίτο τρίμηνο, αφού η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση επηρέασε τη ζήτηση για ενέργεια καθώς και τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ώθησε προς τα κάτω τα επίπεδα των ναύλων.

Η εισηγμένη ναυαρχίδα της κρατικής China Ocean Shipping (Group) Co. ανέφερε πως διαμόρφωσε καθαρές ζημιές για τους τρεις μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου της τάξης των 690,67 εκατ. γουάν (101,12 εκατ. δολ.), σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα που είχε σημειώσει κέρδη ύψους 5,56 δισ. γουάν, σύμφωνα με τα κινεζικά λογιστικά πρότυπα.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 52% στα 15,83 δισ. γουάν από 33,26 δισ. γουάν.

Η Cosco, με έδρα της το Πεκίνο, παρέχει μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων και υπηρεσίες logistics σε εγχώριους και διεθνείς πελάτες.

© Dow Jones Newswires

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ...

oceanos είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ...

31 Οκτώβριος 2009 2:13 πμ


Αν δεν κάνω λάθος το ΠΑΣΟΚ μας άδειασε πριν την ημέρα των εκλογών γιατί δεν άκουσα κανέναν να λέει για ακύρωση της συμφωνίας προεκλογικά.Όλοι λέγανε επαναδιαπραγμάτευση κλπ κλπ.
Και αν θέλετε την γνώμη μου ας κοιτάξουν τα εργασιακά μας (που θα δουλεύουμε και πως) και αν θα με πληρώνει ο ΟΛΠ ή η COSCO δεν με νοιάζει.Η COSCO έχει μαζέψει 500-600 βιογραφικά από ανθρώπους που θα δουλέψουν στην προβλήτα 2.Όσοι λοιπόν πάμε στην 1 τι θα κάνουμε;Θα παίζουμε τάβλι και θα πληρωνόμαστε;Αν είναι έτσι τελειώσαμε όλοι.
Ας πάνε όλοι αυτοί που φέρνανε υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και τους χειροκροτούσαμε να τους πιάσουνε από τα κουνουπίδια και να τους φτύσουν.Έφυγε το σύστημα ΝΔ και ήρθε το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Και επειδή τώρα τελευταία είδα πολλούς συναδέλφους να τρέχουν σε γιατρούς με διάφορα προβλήματα από άγχος κλπ το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε σαν υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας είναι να είμαστε ήρεμοι και κυρίως υγιείς.

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σας. απαντω στο μνμ του κυριου oceanos κυριε μου ειμαι η συζυγος ενος συναδελφους σας σας πληροφορω ( οχι οτι ενδιαφερει) αλλα τα 2 τελευταια χρονια με αφορμη τις αποχες τις απεργιες, τις αυταρχικες αποφεσεις των συνδικαλιστων εγω καταφερα να αποκτησω προβληματα υγειας κ να ζω καθημερινα με χαπια. ευχαριστω για την φιλοξενεια.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε δεν παιζει μονο η ενωση λιμενεργατων ,ειναι και οι συναδελφοι της ΟΜΥΛΕ.
Αυτοι ειχαν τα μεσα με το ΠΑΣΟΚ και μαλιστα μερικοι απ αυτους ειναι εκλεγμενοι σε καιρια ποστα μεσα στο κομμα.
Ας μας κατεβασουν ολους τους βουλευτες που μας εφερναν στο λιμανι
και νομαρχες για να κανουμε ενα διαλογο οπως πρεπει
Μαλλων δεν καταλαβαμε οτι τους στρωναμε το παιχνιδι στον ΠΕΙΡΑΙΑ
και τωρα στενοχωριομαστε γιατι μας πεταξαν σαν τις λεμονοκουπες.
Τωρα για καποιους αγωνισταραδες που λενε οτι θα συνεχισουν μονοι τους την απεργια θα ελεγα οτι παμε ξυπολιτοι στα αγκαθια.[εξαιρουνται
τα κομματα της αριστερας]