Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ενδοκυβερνητική γκρίνια για ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ ΟΛΘ

78 ΜΕΡΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΠ, ΟΛΘ

Ενδοκυβερνητική γκρίνια για τους ΣΕΜΠΟ

Του ΘΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Φουρτούνες» έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η συνεχιζόμενη για 78η ημέρα υπολειτουργία των κερδοφόρων Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων του πειραϊκού λιμανιού και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΟΛΠ και ΟΛΘ, πύλες εισόδου εμπορευμάτων εξ Ανατολών, έχουν φρακάρει και προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά της Β. Ελλάδας, ενώ τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Αττικής.

Οι υπάλληλοι και οι λιμενεργάτες αντιδρούν στην απόφασης της κυβέρνησης να παραχωρήσει για 40 και πλέον χρόνια τους δύο σταθμούς μεταφόρτωσης containers, είτε σε κάποια διεθνή μεγάλη μεταφορική εταιρεία είτε σε κοινοπραξία μέλη της οποίας θα είναι και Ελληνες επιχειρηματίες, αλλά και τράπεζες.

Χάνουν τις ημερομηνίες

Οι πρόεδροι της ΟΜΥΛΕ, Γ. Γεωργακόπουλος, και της Ενωσης Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών, Γ. Νουχουτίδης, δεν αποκλείουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων -αποχή από υπερωρίες και εργασία αργιών και Σαββατοκύριακων- και μετά τον Απρίλιο. Ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών διότι δέχεται τηλεφωνήματα τόσο του «επόπτη» της ιδιωτικοποίησης, υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, όσο και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τον οποίο έχει διαβεβαιώσει, επανειλημμένως μάλιστα, ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ θα έχει «κλείσει» για την κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2008. Διαβεβαίωση που όμως αμφισβήτησε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Νίκος Αναστασόπουλος, αφού προσδιόρισε την καταληκτική ημερομηνία αρχές του 2009, δηλαδή 6-8 μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΕΝΑΝΠ Γ. Βουλγαράκης -ο οποίος τηλεφωνεί πιεστικά στις διοικήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ- δέχεται επίσης και τις αφόρητες πιέσεις των εκπροσώπων των «ανάδοχων» για τους ΣΕΜΠΟ ξένων μεταφορικών εταιρειών, οι οποίοι δεν «δυσφορούν» με τις κινητοποιήσεις και την έλλειψη καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού.

Η διοίκηση του ΟΛΠ εκτιμά ότι οι ζημιές του οργανισμού ξεπερνούν εβδομαδιαίως τα 2 εκατ. ευρώ και η ναυτιλιακή οικονομία του Πειραιά ζημιώθηκε περίπου 130 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος όμως του Εμπορικού Συλλόγου, Β. Κορκίδης, με επιστολή του προς τον ΥΕΝΑΝΠ Γιώργο Βουλγαράκη διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στην αγορά τις ημέρες του Πάσχα. *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/04/2008

5 σχόλια:

oceanos είπε...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

παιδια ειμαστε απο θεσσαλονικη.καλα το τη ψεμα μας αραδιαζουν εδω πανω δεν λεγετε.Προσπαθουν να μας χωρισουν σε καλα και κακα παιδια.Οιαπειλες πανε συννεφο.ΠΟΤΕ δεν περιμεναμε οτι μια Ελληνικη κυβερνηση θα συμπεριφεροταν ετσι σε εργαζωμενους.
Οιπαλιοι μας λενε οτι αναβιωνουμε μερες που κυβερνουσε η παλια ΕΡΕ.
Παντως ενωμενοι πιστευω οτι θα καταφερουμε να αποτρεψουμε το πουλημα των λιμανιων
Και προσοχη στο πιρανχας που λεγεται Λευτεριωτης

oceanos είπε...

Ο Λευθεριώτης είναι παλιά πληγή και δεν κλείνει.Για τον Πειραιά είναι κόκκινο πανί χρόνια τώρα ( CON HELLAS, περίεργες συναντήσεις με υπουργούς και διάφορες άλλες λαμογιές).Όσο πιο μακρυά τον έχετε τόσο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Προσεξτε πολυ αδερφια εκει στη Σαλονικη. μην αφηνετε τα λαμογια να σας ρυθμιζουν τη ζωη. Αυτοι εκει στην ΟΦΕ ειναι ολοι επιχειρηματιες. Κανουν μπιζνες στις πλατες των σωματειων και των εργατων. Πεταξτε τους μακρια σας αλλιως θα σας εκμεταλευονται και μια ζωη και θα σας ριχνουν. Αφηστε το αλλο: οι μισοι ειναι για φυλακη. πανε και δινουνε παρων στην αστυνομια. εχουν καταχραστει εκατομυρια ευρω απο τα σωματεια. αν αυτο ειναι συνδικαλισμος να τους χεσουμε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα τον Λευθεριωτη τον εχουνε πολυ παρεξηγημενο κι αδικα.Η σαπιλα ειναι βαθια, στο κοκαλο. Και το παλληκαρι, το ξερω εκ των εσω, δεν ειναι σαπιο Μπηκε στα σκατα, λερωνει το ονομα του, ρισκαρει να τον γαμοσταυριζει μια ολοκληρη πολη μπας και στο τελος κερδισει το συστημα στο παιχνιδι του. Τον Δουρειο Ιππο παριστανει μπας και σωσει κατι