Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ετοιμοι ειμαστε


Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προωθεί ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας με στόχο να περικοπούν επιδόματα, έκτακτες αποδοχές και αποζημιώσεις και να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στα πρότυπα του ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αυτή τη φορά αποφασισμένη να εφαρμόσει την πολιτική λιτότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πάση θυσία και απειλεί ότι σε περίπτωση που δεν συναινέσουν οι εργαζόμενοι στη μείωση του πραγματικού τους εισοδήματος, θα επιβάλει μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών, την εισοδηματική της πολιτική με νομοθετική πράξη, όπως της δίνει το σχετικό δικαίωμα ο νόμος περί ΔΕΚΟ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποδεχθούν αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να συγκρουσθούν μέχρις εσχάτων.

«Τόσο χαμηλές αυξήσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές ούτε σε σωματεία που ελέγχει η ΔΑΚΕ», έλεγε χαρακτηριστικά συνδικαλιστικό στέλεχος ελλειμματικής ΔΕΚΟ, όταν πληροφορήθηκε τα όσα ελέχθησαν στην προχθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών με τους διοικητές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΠΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Α Δ Α ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Marinews Insiders: Ορίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου 2008 η συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τα λιμάνια
22/4/2008

Breaking News
Ώρα 13.50' μ.μ.

Μόλις ενημερώθηκαμε ότι στις 7 Νοεμβρίου 2008 ορίστηκε η ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής που έχει καταθέσει η ΟΜΥΛΕ κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ της ΟΛΠ Α.Ε.
Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση του Marinews.gr το οποίο όταν αποκάλυψε το θέμα για την παραπομπή της εκδίκασης στην Ολομέλεια, άλλοι, επειδή δε μπορούσαν να το διασταυρώσουν, το άφηναν στον αέρα γράφοντας, με καθυστέρηση και κατόπιν εορτής, ότι ασκούνται πιέσεις για να πάει στην Ολομέλεια. Να δούμε τώρα πως θα το γράψουν και θα το λανσάρουν.
Η μετάθεση της ημερομηνίας σημαίνει ότι εάν όλα πάνε καλά στον διαγωνισμό, ο ανάδοχος θα προσδιοριστεί μεν χωρίς πρόβλημα, αλλά η κατακύρωση της συμφωνίας που προβλέπεται για το τέλος του χρόνου είναι πιθανόν να συμπέσει χρονικά με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ