Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Τα νεώτερα

Διαφωνία ΕΣΠ για τις δηλώσεις της διοίκησης του ΟΛΠ σχετικά με την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή δηλώσεις από πλευράς διοίκησης του ΟΛΠ σύμφωνα με τις οποίες οι κινήσεις που γίνονται στο λιμάνι, εν μέσω κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, είναι σε ικανοποιητικό βαθμό και ικανές να συντηρήσουν ένα ρυθμό εφοδιασμού της αγοράς, απέστειλε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Βουλγαράκη, σχετική επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή δηλώσεις από πλευράς διοίκησης του ΟΛΠ σύμφωνα με τις οποίες οι κινήσεις που γίνονται στο λιμάνι, εν μέσω κινητοποιήσεων των λιμενεργατών, είναι σε ικανοποιητικό βαθμό και ικανές να συντηρήσουν ένα ρυθμό εφοδιασμού της αγοράς, σας γνωρίζουμε ότι διαφωνούμε πλήρως και επιβεβαιώνουμε τις ανησυχίες σας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δέχεται καθημερινά πλήθος διαμαρτυριών από πειραϊκές εμπορικές επιχειρήσεις, που πλήττονται άμεσα από την δυσλειτουργία του λιμανιού, καθώς η οικονομική καταστροφή τους προδιαγράφεται με μαθηματική ακρίβεια και η μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην Αγορά από τις κινητοποιήσεις, δεν είναι απλά και μόνο ένα ανησυχητικό γεγονός, αλλά ένα γεγονός που έχει ήδη πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, σας αποστέλλουμε σχετικά Δελτία του Συλλόγου μας, όπου καταγράφεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου της πόλης μας και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Αγορά από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, αλλά και η έκκληση που έχει απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την αναγκαιότητα τερματισμού της καταστροφικής «ιδιότυπης» αυτής απεργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έχει αναλάβει έναν διαπραγματευτικό ρόλο μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και έχει προγραμματίσει μια πολυμερή συνάντηση μεταξύ ελεύθερων εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων, στην οποία θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία σας».

Η προτεινόμενη από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς θεματολογία της επικείμενης συνάντησης, για την άμεση διαχείριση της κρίσης, είναι η ακόλουθη:

1. Βελτίωση της παραγωγικότητας και αύξηση κινήσεων.

2. Επαναλειτουργία 3ης βάρδιας, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

3. Επιλογή προτεραιότητας σε διάφορα επείγοντα και ευπαθή προϊόντα.

4. Δυνατότητα εκφόρτωσης και μεταφοράς κενών εμπορευματοκιβωτίων αυστηρά για ένα μήνα στον Σκαραμαγκά.

5. Περαιτέρω διασφάλιση εργαζομένων στον ΟΛΠ.


6. Εξοπλισμός και λειτουργία προβλήτας Νο 1 ταυτόχρονα με την παράδοση προβλήτας Νο 2 στον πλειοδότη ιδιώτη πάροχο.

ΑΠΟ ΤΟ PORTNET

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι εργαζομενοι ξερουν να διαχειριζονται τα εργασιακα τους χωρις να χρειαζοναι κανενα ΚΡΟΚΙΔΗ να τους λεει τη θα κανουν γιατι πολυ απλα δεν του πεφτει κανενας λογος

oceanos είπε...

Που πήγαν τα χαμόγελα του Κορκίδη;
Τώρα κατάλαβε ότι ο Βουλγαράκης τους είχε τρελάνει στο παραμύθι;

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν να << στριβουν >> οι τυποι τωρα που καταλαβαν τα παιχνιδια που παιζονται απο την κυβερνηση. Και δεν ειναι οι μονοι. Θα σκασουν μυτη και οι υπολοιποι φορεις σε λιγο. Να δουμε μετα που θα βαλουν τις διακυρηξεις το ΥΕΝ ξαι η Διοικηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Ασε που δεν βλεπω να καταθετουν τελικα προσφορες.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΙΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΣΟΠΟ
Ν= Α
Δ= ΟΥΜΕ
ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
[ΟΤΕ ΔΕΗ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑΧΥΔΡ.ΤΑΜ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ]ΚΑΙ ΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΜΙΛΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ.ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ MONOPOLI.
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΥΝΑΔΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΤΟ ΣΥΝΧΡΟΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΛΙΑΠΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Σε οτι αφορα το μυαλο του Λιαπη καλυτερα να μη το αναφερουμε.Να μην χανουν και οι λεξεις την εννοια τους. Ακου εκει το μυαλο του Λιαπη!!!