Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ



Άμεσα θα βγουν για πώληση και συμμετοχές του δημοσίου στα λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ)


Νέοι φόροι, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και εκπαραθύρωση από το ευρύτερο δημόσιο χιλιάδων εργαζομένων που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο δουλειάς προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που συζητά αυτήν την ώρα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, η εφαρμογή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά καθώς και η αύξηση κατά 20% των τελών στα ΙΧ.
Ακόμη θα υπάρξουν περικοπές σε επιδόματα, ενώ θα επιβληθεί εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις.

Προκειμένου, δε, να εξευμενίσει την Τρόικα και για να εξασφαλιστεί το νέο δάνειο, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να παραδώσει σε ιδιώτες «εδώ και τώρα» μια σειρά από μεγάλα «φιλέτα» τους δημοσίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων θα περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει πιθανότατα και την εγκατάλειψη του σχεδίου για τη δημιουργία «κρατικού πυλώνα» στις τράπεζες.

Άμεσα θα βγουν για πώληση και συμμετοχές του δημοσίου στα λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ) ή και στις εταιρίες υδάτων (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, όπου θα περιλαμβάνονται o ΟΠΑΠ, o ΟΤΕ (στην Deutsche telekom) και ΟΔΙΕ για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο γαλλικός ιππόδρομος.
Για αργότερα φαίνεται πως παίρνουν σειρά η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και τα περισσότερα κρατικά ακίνητα, εφόσον πρώτα θα έχουν επιλυθεί και πάμπολλα νομικά ζητήματα που στέκονται εμπόδιο στην άμεση αξιοποίησή τους.
Για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές πάντως, αν και επισήμως δεν γίνεται λόγος για προσπάθεια απορρόφησης με «διαδικασίες ΑΣΕΠ», διαφαίνεται πως θα μετακινηθούν κατά χιλιάδες, ή θα βρεθούν εκτός δημοσίου.
Οι οριστικές αποφάσεις και συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά και περικοπές σειράς επιδομάτων (πλήν του οικογενειακού και του χρονοεπιδόματος) αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση, τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

7 σχόλια:

CooLis είπε...

Γ. Παπακωνσταντίνου: Πωλούνται άμεσα τα μερίδια του Δημοσίου σε ΟΤΕ,ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ...

oceanos είπε...

Αμέσως απεργία διαρκείας για να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του συνδικαλιστικού κινήματος , να πετάξουμε τις γέφυρες στη θάλασσα ,να πέσουμε όλοι μαζί στα νερά του λιμανιού , να τους κάνουμε τα τρία δύο γιατί έχουμε άσσους στο μανίκι μας και κρέας από πίσω μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΡΩΗΝ

παρα λιγο αεριτης είπε...

αααααααααα αυτό εννοούσε ο γιωργαρος με την επαναδιαπραγμάτευση.....
ότι θα το δωσει ολο.........
είπα και εγώ..... να πει ψέμματα ο άνθρωπος;

Olpitis είπε...

Με μια λέξη : ΑΛΗΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !

zwgrafos είπε...

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) and Λιμένες Αττικής: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων Αττικής και είσοδος στρατηγικών επενδυτών

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Κύριοι Περιφερειακοί Λιμένες: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων και είσοδος στρατηγικών επενδυτών

Οι σχετικές προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι αναρτημένες στο δικτυακό τόπο www.minfin.gr (http://bit.ly/lhIEkL).

vagelis είπε...

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ κάνουν λόγο για ακόμη πιο δυναμικές ενέργειες.

Ως «προσωπική κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του, Στέλιος Αγγελούδης, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού.
Όταν γίνει αυτό, δεν θα υπηρετήσω μια τέτοια πολιτική», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


Τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας, στις 25 Μαΐου, ανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για «παράλογο ξεπούλημα».

Ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Στις 12:30 την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, ενώ καλούν ήδη τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

ΕΜΕΙΣ!!

kokobloko team είπε...

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠ' ΕΞΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕΣΑ