Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Εργατικό ατύχημα στη ΣΕΠ-COSCO

Σήμερα το πρωί συνέβη σοβαρό ατύχημα στη ΣΕΠ-COSCO μετά από σύγκρουση 2 ΟΣΜΕ. Στο ένα βρίσκοταν κι ένας εκπαιδευόμενος, που τραυματίστηκε ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες (σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες). Άλλο ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στα εργασιακά και ενδεικτικά κάτω από ποιες συνθήκες αναγκάζονται να λειτουργούν οι εργαζόμενοι στην "μεγάλη ξένη επένδυση" μετά από την πίεση που τους ασκείται αφότου αυξήθηκε η δουλειά λόγω των επιλογών της MSC.

Ευχόμαστε πρώτα απ'όλα περαστικά στον συνάδελφο και ζητάμε εξηγήσεις από την εταιρεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα που συνέβη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους.
Ελπίζουμε να επιληφθούν τα εντεταλμένα όργανα (Λιμενικό, Επιθεώρηση Εργασίας) της Πολιτείας, όπως θα πρέπει να ενεργούν σε ανάλογες περιπτώσεις και να μην καλυφθεί κι αυτή η υπόθεση με πέπλο μυστηρίου όπως έγινε στο παρελθόν για την εταιρεία ΣΕΠ-COSCO.

Να δοθεί τέλος στην "ιδιαίτερη" μεταχείριση της COSCO από τα θεσμικά όργανα του κράτους και τα ΜΜΕ και να βγουν στο φως όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν οι διοικούντες της ΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: