Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

 limani peiraia_3










• Τα απόνερα της συνάντησης Μώραλη – Ανωμερίτη, η γ.σ. του ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ…



Σε πλήρη συμφωνία στη «γραμμή» της μη πώλησης, αλλά της παραχώρησης λειτουργιών του λιμανιού, βρίσκονται ο ΟΛΠ και ο Δήμος Πειραιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Portnet.gr, οι κκ. Μώραλης και Ανωμερίτης κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στον ΟΛΠ συνέπεσαν στην άποψη ότι η προωθούμενη από το ΤΑΙΠΕΔ πώληση του συνόλου των μετοχών του ΟΛΠ, όχι μόνο θα προσκρούσει πιθανότατα σε νομικά εμπόδια στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στο ΣτΕ, αλλά επιπλέον είναι και οικονομικά ασύμφορη για το Ελληνικό Δημόσιο.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Πειραιά προτίθεται να προχωρήσει σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για το τι θα σημαίνει για την τοπική οικονομία η ενδεχόμενη πώληση του ΟΛΠ, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στη γραμμή της, στηριζόμενος και σε μια ευρύτατη συμμαχία που μπορεί να συγκροτηθεί με φορείς της πόλης οι οποίοι επίσης αντιτίθενται στην πώληση.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ. Πληροφορίες από το Υπ. Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Με αποτέλεσμα να προκύπτει έτσι ένα μείζονος σημασίας πολιτικό ερώτημα :
Θα επιμείνει η κυβέρνηση στην υλοποίηση της γραμμής της όπως αυτή εκφράζεται από το ΤΑΙΠΕΔ που προωθεί την πώληση;
Ή τελικά θα επικρατήσει η πολιτική της παραχώρησης των λειτουργιών του Λιμανιού;

portnet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα ή μείνε εργαζόμενε θεατής στο αλληλοφάγωμα...