Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Κόντρα» κυβέρνησης- ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ;

«Κόντρα» εκτιμάται ότι υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ για την διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ.

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι την Παρασκευή αναβλήθηκε, για μια ακόμα φορά, η λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ για να σταλεί για έλεγχο νομιμότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο το κείμενο της συμφωνίας του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco.

Όπως είναι γνωστό, η κινέζικη εταιρεία συναρτά την υποβολή προσφοράς για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ με την εξέλιξη της συμφωνίας του «φιλικού διακανονισμού».

Στο «ίδιο μήκος» κύματος κινείται και η κυβέρνηση και αυτό επιβεβαιώθηκε, προ ημερών, με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη ότι επιθυμεί την επίσπευση της διαδικασίας για την έγκριση του φιλικού διακανονισμού και ότι ο διαγωνισμός δεν θα περιοριστεί στο προσφερόμενο τίμημα αλλά θα ληφθούν υπόψη και οι προτεινόμενες επενδύσεις.

Είναι προφανές ότι σε αυτό συναινεί η κινέζικη εταιρεία καθώς δεν θα υποχρεωθεί να «ανεβάσει» το τίμημα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν και άλλες απόψεις αφού στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που έγινε δεν αναφερόταν πουθενά ότι θα ληφθούν υπόψη στην επιλογή του αναδόχου προτεινόμενες επενδύσεις.

Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: