Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ



ΠΑΜΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες 24/6/2014 η προγραμματισμένη σύσκεψη των φορέων που αποτελούν την Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι κοινωνικών, αυτοδιοικητικών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του Πειραιά.
Στην διάρκεια της σύσκεψης η Γραμματεία της Παμπειραϊκής Επιτροπής έκανε αναλυτική αποτίμηση της ως τώρα δράσης και επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες, οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις έτσι ώστε να αναδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε κεντρικό ζήτημα για την περιοχή του Πειραιά, τον λαό, την κοινωνία και τους φορείς της πόλης η στρατηγική σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.
Στην διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες η κοινή θέση τους ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, που προωθεί η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ.
Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι των φορέων της Παμπειραϊκής Επιτροπής εξέφρασαν επίσης την ομόφωνη θέση τους και τάχθηκαν κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης που οδηγεί στην απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ. Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για την COSCO και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει απάντηση στους ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την συμβολή της στην ανάπτυξη στον ΟΛΠ.
Στην συζήτηση αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη οργάνωση της δράσης της Παμπειραϊκής Επιτροπής στους τομείς της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των πολιτών, την στήριξη και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ συμφωνήθηκε η διεύρυνση της Γραμματείας της Παμπειραϊκής Επιτροπής με την συμμετοχή εκπροσώπων των νεοεκλεγμένων δημοτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, συνδικάτων και άλλων επαγγελματικών φορέων της πόλης.
Η Γραμματεία της Παμπειραϊκής Επιτροπής εξουσιοδοτήθηκε να σχεδιάσει και να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλιών για την προβολή και προώθηση του στόχου της αποτροπής του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.
Στην κατεύθυνση αυτή η Παμπειραϊκή Επιτροπή θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στον ΟΛΠ στην κινητοποίηση που προγραμματίζουν  για το 2ο δεκαήμερο του Ιούλη 2014.
Τέλος η Παμπειραϊκή Επιτροπή καλεί όλες τις μαζικές κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης να πλαισιώσουν το έργο, την δράση και τους αγώνες που θα αναπτυχθούν  για να σταματήσει η προσπάθεια να ξεπουληθεί το πρώτο Λιμάνι της χώρας.

Με εντολή της Παμπειραϊκής Σύσκεψης κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
Η Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: