Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ευρύτατο «μέτωπο» κατά της πώλησης του ΟΛΠ
 
 
Ευρύτατο «μέτωπο» ενάντια στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ αρχίζει να δημιουργείται μετά από την σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της ΟΜ.Υ.Λ.Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, και ως εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ, κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η πλήρης και καθολική αντίθεση στην πολιτική της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Εκφράστηκε η βούληση όλων των συμμετεχόντων να συμβάλλουν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και όλων των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει η πώληση του Λιμανιού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, στην ανάπτυξη κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο και στη σύνδεση Λιμανιού και πόλης.

Εκφράστηκε, επίσης, η αναγκαιότητα να ενδυναμωθεί σε νομικό επίπεδο η αντίθεση στο εγχείρημα ιδιωτικοποίησης, τόσο στα Ελληνικά Δικαστήρια, όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει πρωτοβουλία, ώστε να μεταφερθεί η κοινή βούληση όλων στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να σταματήσει το εγχείρημα πώλησης του ΟΛΠ.

Ο Γ. Μώραλης

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μας προεκλογικά. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πόλη και λιμάνι για εμάς είναι έννοιες ταυτόσημες και συνδεδεμένες.
Μελετήσαμε προεκλογικά το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Σύστημα και διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχω λόγο να μην καλωσορίσω τον Κινέζο Πρωθυπουργό και τη θεμιτή του επιθυμία για συνέργειες με την Ελλάδα,  ωστόσο είναι σαφές πως ο Πειραιάς είναι ενιαία αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που προωθεί η Κυβέρνηση".
Ο Γιάννης Μώραλης πρότεινε να υπάρξει άμεσα διάλογος με την Κυβέρνηση, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις στο λιμάνι καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά "οι πειραιώτες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση εργαζομένων του λιμανιού και της Κυβέρνησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Τους θέλουμε δίπλα μας. Τους πολίτες εκπροσωπούμε και γι΄ αυτούς θα παλέψουμε".

Pireas2Day

2 σχόλια:

symeon1961 είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7996287&publDate=19/6/2014

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7996287&publDate=19/6/2014