Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Την Τετάρτη 26/2 στην Βουλή το θέμα του ΟΛΠ

 
Την Τετάρτη 26/2 θα συζητηθεί στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το θέμα της "αξιοποίησης της συμμετοχής του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ ΑΕ"

Στην ενημέρωση, που έχει δοθεί στους βουλευτές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην επιτροπή, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και ακρόαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο αξιοποίησης των μετοχών του Οργανισμού, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.

Το κείμενο της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής:

  • Ενημέρωση από τον Υπ.Ναυτιλίας και Αιγαίου Βαρβιτσιώτη και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουασίας του Δημοσίου σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου (και ήδη του ΤΑΙΠΕΔ) στην ΑΕ με την επωνυμία ΟΛΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες στους βουλευτές δεν έχει δοθεί κείμενο προκήρυξης διαγωνισμού, πράγμα που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει να δώσει κείμενο προκήρυξης ώστε να να γίνει μια ενημέρωση- συζήτηση προθέσεων και να ξεφύγει από τον "σκόπελο" των αντιδράσεων, που θα προκαλέσει η εκποίηση των μετοχών και από φορείς της πόλης του Πειραιά, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί ότι η ενημέρωση θα γίνει από τον κ. Βαρβιτσιώτη και όχι από το οικονομικό επιτελείο, στο οποίο υπάγεται το ΤΑΙΠΕΔ ενώ ερωτηματικό αποτελεί για το ένα θα κληθούν φορείς.

Pireas2Day

2 σχόλια:

CooLis είπε...

Άντε ντες ρε Μπόκολη,
''ποτήρι-ποτήρι''...

oceanos είπε...

Τι ποτήρι
Πηγάδι