Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Διαφώνησαν για τη «ζώνη», συμφώνησαν για ΟΛΠ

 
«Φωτιές» άναψε ένα βίντεο για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος αλλά τις… έσβησε η κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παριστάμενων στην σύσκεψη, που συγκάλεσαν τα επιμελητήρια του Πειραιά, ενάντια στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ.

Η σύσκεψη έγινε, το απόγευμα της Δευτέρας, και παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Τζένη Βαμβακά, των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Μελάς, της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, δεν παρέστη αν και είχε κληθεί ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Πάντως, η προβολή ενός βίντεο στην έναρξη της εκδήλωσης με σκηνές από την «ζώνη» και με εμφανείς καταγγελίες σε βάρος των εργαζόμενων προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας την προβολή ενώ χαρακτήρισαν «προβοκατόρικο» το βίντεο ο κ. Δρίτσας, η κ. Βαμβακά και η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ  αλλά και οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ, που παραβρέθηκαν.

Επίσης, αντιδράσεις υπήρξαν και από εργοδότες της "ζώνης", που επέρριψαν ευθύνες για την προβολή του βίντεο λέγοντας ότι "εδώ ήρθαμε για να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί, όχι να διασπαστούμε".

Ακολούθως, έγιναν τοποθετήσεις για το θέμα της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της «ζώνης» και η συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων τάχθηκε εναντίον της πώλησης μετοχών.

Οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ ξεκαθάρισαν ότι είναι αντίθετοι στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών αλλά και σε παραχωρήσεις δραστηριοτήτων. Ζήτησαν, μάλιστα, να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πώλησης για να γίνει στη συνέχεια διάλογος για την ανάπτυξη του λιμανιού και της «ζώνης».

Με αυτή την θέση συντάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντίθετη στην πώληση μετοχών τάχθηκε και η κ. Γιαννακάκη.

Ο κ. Καρύδης επεσήμανε ότι ισχύει η θέση του ΠΑΣΟΚ, που είναι αντίθετη με την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει στην Βουλή κάτι τέτοιο.

Επίσης, ο κ. Τραγάκης αν και δεν αναφέρθηκε ευθέως άφησε να εννοηθεί ότι είναι κατά της πώλησης της πλειοψηφίας μετοχών λέγοντας μόνο ότι έχει ήδη εκφράσει τις θέσεις του.


Pireas2Day