Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το ΝΕΕ είναι αντίθετο στην πώληση του ΟΛΠ

 
Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι αντίθετο στην παραχώρηση του πλειοψηφικού «πακέτου» των μετοχών του ΟΛΠ όπως υπογραμμίζεται σε μελέτη, η οποία έχει διαβιβαστεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η μελέτη, που έχει τίτλο «Αναπτυξιακή Εθνική Ναυτιλιακή Στρατηγική», αναπτύσσεται στα πεπραγμένα του ΝΕΕ για το 2013, που αναπτύσονται σε 166 σελίδες και διαβιβάστηκαν, όπως προκύπτει από έγγραφο του ΝΕΕ, στις 23/9/2013 στον πρωθυπουργό ενώ βρίσκεται και στα χέρια του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η θέση του ΝΕΕ για το επίμαχο θέμα, που η κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει παρά την αντίθεση του συνόλου των φορέων του Πειραιά και των εργαζόμενων αναφέρεται στη σελίδα 41:

«Το ΝΕΕ θεωρεί ότι η λειτουργία εντός του ΟΛΠ ενός μόνο φορέα παροχής
λιμενικών υπηρεσιών μάλλον θα προκαλέσει αύξηση όχι μόνο του κόστους των λιμενικών υπηρεσιών αλλά και του κόστους θαλασσίων μεταφορών με σοβαρές επιβαρύνσεις στο κόστος των αγαθών και  της ανταγωνιστικότητας των  εξαγωγών  μας.
Το  ΝΕΕ υποστηρίζει τις παραχωρήσεις συγκεκριμένων λιμενικών δραστηριοτήτων με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται το τρίπτυχο αποτελεσματικότητα?ανταποδοτικότητα?ανταγωνιστικότητα».

Να σημειωθεί ότι την θέση του ΝΕΕ γνωστοποίησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γράτσος και στον βουλευτή Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο του Τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, όπως είπε ο κ. Δρίτσας στην διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, που κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Τρίτη, στη Βουλή (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ)

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει πως αγνοεί το ΝΕΕ, το οποίο είναι θεσμοθετημένος σύμβουλός της για ζητήματα Ναυτιλίας.

Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: