Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη πορεία έξω, «μάχη» μέσα στη Βουλή

 
Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζόμενων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έγινε, το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας ενώ στην Βουλή πραγματοποιείτο συζήτηση για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά από σύντομη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργου Γεωργακόπουλου ξεκίνησε δυναμική πορεία εκατοντάδων εργαζόμενων προς την Βουλή.


(Η φωτό είναι προσφορά του φωτορεπόρτερ ΜΑΡΙΟΥ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ- από την Εφημερίδα των Συντακτών)
Οι λιμενεργάτες έφτασαν έξω από το κτήριο της Βουλής και αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν υπέρμαχη της πώλησης του ΟΛΠ ενώ αργότερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ισχυρίστηκε ότι ο Οργανισμός είναι ζημιογόνος (!) και πως επελέγη η διαδικασία της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών διότι εάν παραχωρούντο δραστηριότητες θα πωλούντο οι κερδοφόρες και θα έμεναν οι ζημιογόνες….



Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος απάντησε ο Οργανισμός δεν είναι ζημιογόνος και πως θα μπορούσε να είχε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη εάν του επιτρεπόταν από τη Σύμβαση Παραχώρησης, που έγινε στην Cosco να επεκτείνει την δραστηριότητά του στον χώρο των κοντέϊνερ και να έχει μεγαλύτερα έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν από τον εισηγητή Φ. Σαχινίδη μια σειρά ερωτήματα για την διαδικασία μεταξύ των οποίων η εκκρεμότητα, που υπάρχει για το αποτέλεσμα του φιλικού διακανονισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τι τροποποιήσεις θα γίνουν στη σύμβαση παραχώρησης κ.ο.κ, χωρίς σε πρώτη φάση να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για την διαδικασία.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές ο κ. Γεωργακόπουλος στην διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων ζήτησε ξεκάθαρη τοποθέτηση.

«Ο καθένας θα πρέπει από σήμερα να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την διαδικασία και να πει ευθέως εάν είναι υπέρ ή κατά της ακολουθούμενης διαδικασίας», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ.


(Η φωτό είναι προσφορά του φωτορεπόρτερ ΜΑΡΙΟΥ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ- από την Εφημερίδα των Συντακτών)
Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες την αντίθεσή τους εξέφρασαν στην Βουλή οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ ιδιαίτερα απασχόλησαν οι "φωτογραφικές" διατάξεις της νέας προκήρυξης, που μοιράστηκε, μόλις την Τρίτη, στα κόμματα και αποκάλυψε το Pireas2day.gr (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ)



Pireas2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια: