Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΟΜΥΛΕ και Επιμελητήρια στο ΣτΕ για να μην πωληθεί ο ΟΛΠ



olp limani_airphotoΗ ΟΜ.Υ.Λ.Ε. από κοινού με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο Συμβούλιο της Επικράτειας αίτηση ακύρωσης κατά της προκήρυξης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ.
Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά της από 05-03-2014 πρόσκλησης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ.
Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. τόσο για τον ΟΛΠ όσο και για τον ΟΛΘ θα εξαντλήσει παράλληλα με τους συνδικαλιστικούς αγώνες όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
Επιπλέον η ΟΜΥΛΕ με ανακοίνωσή της τονίζει
«Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εκφυλίζουν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου, περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, όπως έγινε προηγούμενα και με τον ΟΛΠ.
Παραγνωρίζουν την καθολική αντίθεση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος και προχώρησαν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ όπως και στην περίπτωση του ΟΛΠ.
Εκτός από το πολιτικό έγκλημα ξεπουλήματος των Λιμανιών, προχώρησαν και στην κατάλυση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αφού παραβίασαν όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα πρακτικά της Βουλής την “ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ”.
Το ΤΑΙΠΕΔ με την κάλυψη της κυβέρνησης την εντολή των δανειστών λειτουργεί υπεράνω της Βουλής και παραβιάζει την Δημοκρατική νομιμότητα. Σπέρνουν ανέμους και σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
Είναι φανερό ότι οι διακηρύξεις προσέλκυσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΘ καθώς και του ΟΛΠ στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πάντες όπως και τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί.
Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα συνεχίσουν με ΕΝΟΤΗΤΑ τον ΑΓΩΝΑ σε πολιτικό, νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μαζί με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις κοινωνικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των σχεδίων ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος των ΟΛΠ – ΟΛΘ.
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

portnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: