Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επιχειρηματικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την ερυθρόλευκη οικογένεια

Επιχειρηματικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την ερυθρόλευκη οικογένεια
Του Γιάννη Καρδαρά*

1. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας των Γ. Μώραλη, Β. Μαρινάκη, Κόκκαλη, το σκηνικό στον Πειραιά αλλάζει και αποκτά ευρύτερη πολιτική διάσταση που υπερβαίνει τα όρια του Δήμου Πειραιά.

2. Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές για τον κίνδυνο διαίρεσης και διάσπασης των φίλων του Ολυμπιακού αλλά και για την εμπλοκή αθλητικών παραγόντων στα δημοτικά πράγματα.

3. Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών και αυτονοήτως και του κ. Γ. Μώραλη. Αυτό που οιοσδήποτε δεν έχει δικαίωμα είναι η εκμετάλλευση των αισθημάτων της ερυθρόλευκης οικογένειας για την απόκτηση πολιτικών προσβάσεων σε διαπλοκή με τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
                        "Επιθετικά επιχειρηματικά συμφέροντα"
4. Μία ανάγνωση της κίνησης των κ.κ Μαρινάκη- Κόκκαλη- Μώραλη θα μπορούσε να ήταν η εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ (μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη (κουμπάρας Μαρινάκη) και Αντώνη Σαμαρά (κουμπάρου Β. Μιχαλολιάκου). Μία άλλη ανάγνωση είναι η κόντρα επιχειρηματικών συμφερόντων (Μαρινάκη-Μελισσανίδη). Προσωπικά κλίνω προς την ανάγνωση (που δεν αποκλείει απαραίτητα τα παραπάνω) ότι πρόκειται για μία επιθετική ενέργεια μνημονιακής πολιτικής έμπνευσης και κατεύθυνσης κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων με στόχο το Λιμάνι του Πειραιά (που πωλείται), την Πολιτιστική Ακτή του Ανωμερίτη (που συνεπάγεται πολλά λεφτά), αλλά και την ευρύτερη παραλιμένια περιοχή (Δραπετσώνα - Λιπάσματα) και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (Πέραμα).

                   Πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ
5. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από τις 5/3/2014 έχει ανοίξει η διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας του μετοχικού πακέτου 67% της ΟΛΠ ΑΕ μέσω του γνωστού ΤΑΙΠΕΔ σε τρίτους επενδυτές παρά την ομόθυμη αντίρρηση φορέων του Πειραιά από όλα τα χρώματα και τα ιδεολογικά ρεύματα.
Ο ΔΣΠ θα προσβάλλει στο ΣτΕ την διαδικασία πώλησης των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ

6. Ήδη ο ΔΣΠ με πρόσφατη απόφασή του θα καταθέσει ένδικα μέσα (ήδη ομάδα Δικηγόρων τα επεξεργαζόμαστε) στο ΣτΕ που τείνουν στην ακύρωση της Διοικητικής Πράξης. Το ίδιο θα πράξουν και άλλοι φορείς εργαζομένων αλλά και Επιμελητηρίων του Πειραιά. Στις 9/4/2014 μία τεράστια συγκέντρωση έδειξε στους «πωλητές» αλλά και στους επίδοξους «αγοραστές» ότι δεν θα επιτραπεί η πώληση.
Πρώτα ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του λιμανιού

7. Για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας απαιτείται η εκπόνηση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα εντάσσει τον Πειραιά στην εξυπηρέτηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας και όχι την κυριαρχία στο σχεδιασμό των ιδιωτικών συμφερόντων. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός θα περιλαμβάνει α) το πλεονέκτημα της θέσης και τις υποδομές που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, β) την τεχνογνωσία των εργαζομένων, γ) τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τις λιμενικές δραστηριότητες χωρίς να δημιουργούνται μονοπώλια και έλλειψη ανταγωνισμού.

8. Μήπως λοιπόν κάποιοι για να διευκολύνουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εκμεταλλεύονται την τιμημένη Πειραιώτικη ομάδα;
Θα συνιστούσα προσοχή σε όσους-ες προστρέχουν και ποδοπατούν ο ένας τον άλλο προκειμένου να προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή (δια της ένταξής τους σε ψηφοδέλτιο) σε αυτά τα παιχνίδια που είναι σε βάρος του Πειραιά αλλά  και της πατρίδας μας γενικότερα.

9. Κατά τη γνώμη μου κανείς Πειραιώτης δεν θα πέσει θύμα της επιχειρούμενης εκμετάλλευσης της ερυθρόλευκης οικογένειας. Η προσπάθεια των επιχειρηματικών συμφερόντων (μέσω διοικητικών υπαλλήλων τους) που δηλώνουν Υποψήφιοι Δήμαρχοι, θα πέσει στο κενό.

* Ο κ. Γιάννης Καρδαράς είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το "Λιμάνι της Αγωνίας"


Pireas2Day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: