Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΠ...Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος με σημερινή δήλωσή του διέψευσε δημοσιεύματα  του Τύπου (μεταξύ αυτών και του protothema.gr), σύμφωνα με τα οποία το ΒΕΠ συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις φορείς που κατέθεσαν...
προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Δεν παραλείπει ο Ανδριανός Μιχάλαρος «προς αποκατάσταση της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να εκφράζει την «ιδιαίτερη έκπληξή του» για το ότι το ΒΕΠ περιλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων πειραϊκών φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, το ότι περιλαμβάνεται το ΒΕΠ μεταξύ των τεσσάρων φορέων όχι μόνο «λυπεί» τον κ. Μιχάλαρο, αλλά τον κάνει να «απορεί» και να «ξενίζει».

Παρόλα αυτά, ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Παναγιώτης Τσιμπούκης που υπογράφει το χθεσινό ρεπορτάζ για τον ΟΛΠ, επιβεβαιώνει -παρά τη διάψευση του κ. Ανδριανού Μιχάλαρου- ότι το ΒΕΠ περιλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων φορέων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ και δηλώνει: «Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος για τους δικούς του λόγους διαψεύδει την πραγματικότητα και τα γεγονότα. Πιθανά να διέφυγε στον πρόεδρο του ΒΕΠ το γεγονός της εντολής που δόθηκε στο δικηγόρο να καταθέσει τη σχετική προσφυγή στο ΣτΕ, χωρίς πιθανά τη συγκατάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΠ».

Η δήλωση του Ανδριανού Μιχάλαρου
Η δήλωση του προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου σχετικά με δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν το ΒΕΠ στους τέσσερις φορείς που κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε τα δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην προσφυγή στο ΣτΕ πειραϊκών φορέων κατά του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ από ιδιώτες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση, προσωπικά εγώ ως Πρόεδρος ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε μία τέτοια προσφυγή, πόσο μάλλον που δεν ετέθη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

»Οι θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έτσι όπως αυτές εκπροσωπούνται κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ. και εκφράζονται δημόσια από τον Πρόεδρο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι γνωστές όσο γνωστό είναι ότι το Λιμάνι μας έχει αποτελέσει πόλο έλξης ξένων επενδύσεων απολύτως ευπρόσδεκτων και αναγκαίων για την ανάπτυξη της Οικονομίας της χώρας μας. Σας παραπέμπουμε επ’ αυτών στις σχετικές ανακοινώσεις Τύπου του Γραφείου μου  (βλέπετε σχετικά: «Πρωταθλητής ο Πειραιάς για το Λιμάνι του» κ.λπ.). Το ΒΕΠ συνυπέγραψε μαζί με πάρα πολλούς άλλους πειραϊκούς φορείς το ψήφισμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας, όμως σήμερα αναφέρεται σε μία προσφυγή που δεν φέρει καμία υπογραφή ή γραπτή συναίνεση του Προέδρου του και, πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ.

»Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας λυπεί αλλά μας κάνει και να απορούμε και μας ξενίζει. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας. Επιφυλασσόμεθα σχετικά μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΠ», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: