Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πωλείται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε με τους φορείς το μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού Θεσσαλονίκης, το ΤΑΙΠΕΔ έδινε στη δημοσιότητα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ
14 Απρ 2014 - 16:49
Picture 0 for Πωλείται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με φορείς και τη διοίκηση του ΟΛΘ σχετικά με το μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού της πόλης.
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει πως διατίθεται προς πώληση το 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ μέσω διεθνούς ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Δείτε εδώ την πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Νωρίτερα, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε για άλλη μια φορά την παραχώρηση χρήσεων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και όχι την πώληση μετοχών.
Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε συγκεκριμένα να παραχωρηθούν οι χρήσεις σε εταιρείες που έχουν σχέση με τον κλάδο των λιμανιών, όπως έγινε και στο λιμάνι του Πειραιά και την Cosco. Κατά την ομιλία του ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τους φορείς να υπάρξει μια ομόφωνη απόφαση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους και κυρίως στον πρωθυπουργό. « Το λιμάνι κάθε μέρα απαξιώνεται. Ο δήμος δεν μπορεί να είναι αμέτοχος για το θέμα, ο δήμος πρέπει να αποφασίζει για το λιμάνι και όχι το κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά.voria .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: