Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΩΛΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ


«Ανοίγονται ευκαιρίες»

Ειδική ομάδα εργασίας για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων

Ειδική ομάδα εργασίας για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων
Ο Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece
Πολυμελής αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) βρίσκεται στην Ελλάδα με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.
Η επίσκεψη της NDRC πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» και εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και του Μόνιμου Μηχανισμού διαλόγου που συμφωνήθηκε στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Είναι πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ανάπτυξης στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι μεγάλα. Δημιουργούμε ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζήτησαν για την δυνατότητα κινεζικών επενδύσεων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Επενδύσεις που συμπληρώνουν τις επενδύσεις στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η έναρξη της λειτουργίας του φορέα Enterprise Greece συμπίπτει με την επίσκεψη και «ακολουθεί μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέος Αναπτυξιακός και Επενδυτικός Νόμος που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παραβρέθηκε την Τρίτη στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας και μετά συναντήθηκε με την πολυμελή αντιπροσωπεία της NDRC.

 Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: