Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Μετά την κατάθεση των προσφορών για την εκποίηση του Σ.ΕΜΠΟ/ΟΛΠ στις 9.5.2008 έπεσαν οι μάσκες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2006, να παραχωρήσει στους Κινέζους με διακρατική συμφωνία τον κερδοφόρο Σ.ΕΜΠΟ, είχε σκοντάψει στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο εγχείρημα επαναλήφθηκε φέτος με την μάσκα του διεθνούς διαγωνισμού.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προκήρυξη του διαγωνισμού μέχρι και την ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών το ΥΕΝ και η Διοίκηση του ΟΛΠ προϊδέαζαν για «πάρτυ» προσφορών από τους διεθνείς port operators. Τελικά την Παρασκευή κατέληξαν με μία + μία προσφορά …κινέζικων συμφερόντων. Γνωρίζαμε τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα τους ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ.

Αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Τις επόμενες ημέρες όσο και αν κάποιοι επιχειρήσουν να οδηγήσουν το Σ.ΕΜΠΟ σε ένα αδιαφανές ξεπούλημα, θα δοθούν απαντήσεις.

Είναι σίγουρο ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση των προσφορών δικαιώνουν τη δική μας στάση και τις δικές μας εκτιμήσεις. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο καθαρό την επόμενη περίοδο.

Ο δρόμος του ξεπουλήματος των Σ.ΕΜΠΟ των λιμανιών αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσβατος για την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια μετά από αυτή την εξέλιξη με περισσότερη αισιοδοξία, με εμπλουτισμένη στρατηγική, με νέα δυναμική θα αγωνιστούν ως την τελική ΝΙΚΗ, που δεν είναι άλλη από το ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ του ξεπουλήματος των Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: