Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Κωμικοτραγικοί οι ισχυρισμοί Αλογοσκούφη

Τουλάχιστον κωμικοτραγικούς, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ισχυρισμούς Αλογοσκούφη, ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στις εξαγωγές της χώρας οφείλονται στις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, διαπιστώνει ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο αλλά και ότι η σύνδεση πτώσης των εξαγωγών με τις 7μηνες κινητοποιήσεις των λιμενεργατών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη είναι τουλάχιστον κωμικοτραγική.
«Την ώρα που οι εξαγωγές της χώρας σημειώνουν απόλυτη πτωτική πορεία», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ.Λαφαζάνης, «οι ρυθμοί ανάπτυξης συνεχώς μειώνονται, αν δεν κινούνται σε ελεύθερη πτώση, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια βρίσκονται εκτός ελέγχου, η παραγωγική βάση της οικονομίας σχεδόν διαλύεται και τα λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται, είναι μόνο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ο οποίος θεωρεί ότι η πολιτική των νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.
Ακόμα χειρότερα, είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να αποδίδει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης τα προβλήματα στις εξαγωγές στις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών. Συντεχνία δεν είναι οι λιμενεργάτες που αγωνίζονται για δημόσια λιμάνια, αλλά οι πολυεθνικές εταιρείες και τα καρτέλ στις αγορές, στους οποίους η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει παραδώσει τη χώρα, με αποτέλεσμα η οικονομία και η ζωή του ελληνικού λαού να βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βουρλούμης: Ο Αλογοσκούφης (εν)έκρινε...
...την εξαγορά της "Γερμανός"!
..
Ολόκληροι οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που έγιναν, πριν από δύο χρόνια, στην πολυσυζητημένη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής. Τι προκύπτει από τα πρακτικά...


Αφού μπήκαμε στην ...πρακτικολογία, από την ίδια πολυσυζητημένη συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2006 για την εξαγορά της "Γερμανός" είναι απόλυτα ενδιαφέρον και επίκαιρο το απόσπασμα των διαλόγων που είχαν, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγής Βουρλούμης και ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος.
Οι διάλογοι αυτοί αφορούσαν το αν και πότε γνώριζαν για την εξαγορά οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Μ. Λιάπης.
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι ο κ. Αλογοσκούφης ενημερωνόταν συνέχεια και είχε κρίνει θετικά την συμφωνία. Αντίθετα, ο κ. Λιάπης τα έμαθε όλα στο ...τέλος.
Ιδού οι σχετικοί διάλογοι επί λέξει και με ...φωτοτυπία από τα πρακτικά (για να μην ακουστούν πάλι ...ασχετοσύνες!)

Χρίστος Βερελής: Πότε ενημερώσατε τον κ. Αλογοσκούφη;
Παναγής Βουρλούμης: Τον κ. Αλογοσκούφη τον ενημέρωσα προσωπικά στα μέσα Ιανουαρίου, όταν αυτή η υπόθεση άρχισε να φαίνεται σοβαρή. Εκτοτε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ενημέρωνα για ό,τι συζητήσεις κάναμε. Βεβαίως, δεν έβαλα τον κ. Αλογοσκούφη μέσα στις λεπτομέρειες διότι δεν ήταν σωστό να καταστήσουμε την Κυβέρνηση, η οποία μας έχει εμπιστευθεί αυτές τις εταιρείες, όχι κοινωνό αλλά συμμέτοχο σε μια επιχειρηματική απόφαση.
Χρίστος Βερελής: Ο κ. Αλογοσκούφης έκρινε αυτή την απόφαση;
Παναγής Βουρλούμης: Ναι, διότι του είχα πει αρκετά ώστε να μπορεί να κρίνει και να πει αν είναι καλό ή όχι. Τον κ. Λιάπη τον ενημερώσαμε όταν έπρεπε. Είναι απολύτως ενήμεροι και η κυβέρνηση επικοινωνεί μεταξύ της.

Παναγιώτης Αδρακτάς (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα έρθουν οι υπουργοί και θα τους ρωτήσουμε.
(Βουλευτές μη ακουόμενοι)
Παναγιώτης Αδρακτάς: Ενημέρωσαν όσο έπρεπε και όταν έπρεπε. Επίσης ενημέρωσαν τους υπουργούς.

Βάσω Παπανδρέου: Πότε ενημερώσατε τον κ. Λιάπη;
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote): Ενημερώθηκε όταν έπρεπε να ενημερωθεί. Απάντησε ο κ. Βουρλούμης γι' αυτό το θέμα.

Παναγιώτης Αδρακτάς: Κυρία Δαμανάκη είπαν ότι ενημέρωναν τακτικά τους αρμόδιους υπουργούς.
Μαρία Δαμανάκη: Απευθύνομαι σε εσάς σαν Πρόεδρος της Επιτροπής. Εμείς εδώ έχουμε κάποιους κανόνες. Γνωρίζουμε ότι προϊστάμενος του κ. Βουρλούμη είναι ο κ. Λιάπης. Ρωτάμε λοιπόν, τον προϊστάμενο υπουργό πότε τον ενημέρωσε; Η απάντηση "όποτε νομίζω ότι είναι σκόπιμο" δεν μας ικανοποιεί. Να μας πει έστω κάποιο μήνα που τον ενημέρωσε.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος: Από μένα ενημερώθηκε το Μάιο.
--------------------------------------------------



Ας μας πει τα νέα ο Αλογοσκούφης για τη δική του συντεχνία των κλεφτών και απατεώνων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.
Ας μας που τα νέα για τον ΟΤΕ,για τη SIEMENS, ας μας πει ο Βουλγαράκης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων, για τα σκάνδαλα στο Υπ Πολιτισμού και την υπόθεση Ζαχόπουλου, για τις υποκλοπές , για τους πακιστανούς , για τους κουμπάρους , για τα καρτέλ, για την ακτοπλοΐα,για...για...για...
Αν δεν είναι αυτή συντεχνία απατεώνων και λαμογιών που συνεχίζει την ιστορία της συντεχνίας που δρούσε πριν απ αυτούς τι άλλο να πούμε !!!!