Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Αξιό...πλοα:... 30 χρόνια <πίσω> η Ελλάδα...

30/11/2008

- Τριάντα χρόνια πίσω πήγε την Ελλάδα, σε σύγκριση με την Κίνα ο πρόεδρος της Cosco Wei Jiafu, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε την περασμένη Δευτέρα.

- Θέλοντας να επισημάνει πόσο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία η είσοδος ιδιωτικών κεφαλαίων στα ελληνικά λιμάνια.

- Είπε (1): «Όταν πριν από 30 χρόνια η Κίνα άνοιξε τα σύνορα στα ξένα κεφάλαια και μπήκαν ξένοι επενδυτές στα λιμάνια υπήρξαν αντιδράσεις από τους κινέζους εργάτες ότι θα έχανα τη δουλειά τους. Δε συνέβη όμως κάτι τέτοιο. Οι ξένοι επένδυσαν και έκαναν τα δικά μας λιμάνια τα πιο σύγχρονα»

- Είπε (2): «Πρέπει να ενημερώσετε σωστά τους έλληνες ότι δε θα φέρουμε κινέζους στα λιμάνια αλλά θα προσλάβουμε έλληνες Δε θα πάρουμε τη θέση των ντόπιων εργαζομένων».

- Ο κινέζος πρόεδρος της Cosco αναφέρθηκε και στην αλλαγή βιοτικού επιπέδου των κινέζων από την είσοδο των ξένων κεφαλαίων στην Κίνα.

- «Οι οικογένειες δεν είχαν τηλεόραση. Τώρα έχουν όλες 2-3 τηλεοράσεις. Δεν είχαν οι οικογένειες τηλέφωνο και τώρα έχουν από 3-4 κινητά. Τότε πήγαιναν με το ποδήλατο, όσοι είχαν και τώρα έχουν 1-2 αυτοκίνητα.»

- «Πριν από το 2004 το λιμάνι του Πειραιά ήταν το πρώτο στα Βαλκάνια. Σήμερα έχει χάσει τα πρωτείά και έχει πέσει στη 2η θέση» είπε ο πρόεδρος της Cosco.
Marinews

ΣΣ: Καταλαβαίνουμε πλέον όλοι μας πολύ καλά την μεγάλη μεταρύθμιση που θέλει να κάνει ο Καραμανλής....και καλά οι Κινέζοι ζούνε χιλιάδες μίλια μακριά...αυτός που ζει ?? μάλλον στον κόσμο του και στον κόσμο του Play station !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: